Najbolji napitci za mozakPostoje izvesni napitci koji poboljšavaju kognitivne procese, olakšaju učenje, pamćenje i poboljšavaju memoriju.U ovu grupu spadaju sledeći napitci i osveživači.
Kafa izvrstan antioksidans, sadrži kofein koji razbudjuje i pojačava pamćenje.Uglavnom najomiljeniji napitak za početak novog dana.Najbolje je piti posle kratkog doručka, jer ne oštećuje želudac.Jedna ili dve šolje crne kafe pruža zaštitu od srčane i cirkulatorne  bolesti, dijabetesa.Smanjuje rizik od Alzhajmerove bolesti.
Čaj postoje ljudi koji će radije popiti šoljicu do dve čaja, neka uživaju.U čaju se nalazi tein koji stimuliše mozak, povećava pamćenje, koncentraciju i motivaciju.
Sok od cvekle nije omiljeni napitak, ali je vrlo hranljiv.Samo jedna čaša soka od cvekle zaštićuje kardiovaskularni sistem i poboljšava cirkulaciju, snižava krvni pritisak, pospešuje rad mozga i time je veći rezultat za kognitivne sposobnosti.
Vino pole dobrog ručka izvrsno dejstvo ima čaša crnog vina jer je bogat antioksidansima.Flavonoidi i rezveratrol su prvi antioksidansi koji zaštićuju krvne sudove, pojačavaju cirkulaciju, smanjuju stres  i moždane ćelije dobijaju više kiseonika.Flavonoidi su biljni antioksidansi koji se nalaze u opni groždja i daju ljubičastu boju.Ako je vino tamnije veća je koncentracija korisnih komponentima.
Rezveratrol spada u grupu polifenola koji zaštićuje biljku od gljivičnih oboljenja.Vrlo je bitan izvor vrste vina, naročito poreklo sirovina od kojih se pravi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.