grasevina-vrhunskaOd Biblije do nasih dana, vino je stalno prisutno, ‘’moćno’’ i ‘’dvolicno’’: za pesnika Šarla Bodlera, vino sjedinjue zločin I dobročinstvo, I nije slučajno što jedna stara poslovica kaze da je vino ‘’dobar sluga’’, ali i ‘’gospodar kuće’’. I tako , ne samo poznavaoci, već  i umetnici, pesnici, muzičari I intelektualci, pričaju o tome vekovima: najčesce šaljivim ili podrugljivim tonom, ali takodje tužnim i dramatičnim.

Usled razvoja vinske kulture, imidž  vina je razvijen kao životni stil, a vinski turizam je kao segment alternativnog  turizma prepoznat kao važan element raznih turističkih doživljaja. Današnji  tursti žele drugačiji način odmora, zar ne, odmor u kome će više učestvovati I koji će im ponuditi mogućnosti da učine više od onoga, da budu puki posmatrači. Posete vinarijama, nude ovakvu vrstu dođivljaja I one privlače ljude kojima je vino stil života. Vino je danas dostupno svima, svako vino nosi neku specificnost, ako tu svoju specifičnost prenese, ono se zaista I ostvarilo. Doživljaj uz vino je poseban.

Put vina Srbije karakteriše , slaganje lokalnie hrane sa lokalnim vinima, postojanje vinskih viteških redova kojih u Srbiji ima šest, kao I manifestacije posvećene grožđu i vinu

dipl.ecc za turizam Dragana Arsenijevic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.