Nd-Yag laserski tretmanOva metoda omogućava uklanjanje vaskularnih promena kože: crvenih, plavih, ljubičastih kapilara, mladeža (hemangioma), koje se nalaze na glavi, licu, telu.Pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine.Zasniva se na fototermalnom efektu tj: selektivnoj fototermolizi.Može da se primenjuje kod osobe svetlije ili tamnije puti.
Nd-Yag laser radi na dve talasne dužine 1.064 m i 532 m.Tretman nije bolan, oseća se kao toplo bockanje, nelagodnost.Efekat se vidi nakon 1-2 meseca.Tretman se sprovodi u razmaku od 6-8 nedelja i potreban je 1-3 puta.Izmedju tretmana solarijum nije dozvoljeno.
Reakcija kože nakon tretmana: boja kože se menja i postaje siva ili braun boja.Takvo stanje traje oko dve nedelje, dok se mrtve ćelije ne resorbuju.Ponekad se formira tanka krasta na koži, koja sama otpadne za nekoliko dana.Odmah nakon tretmana osoba ima osećaj topline koja se tretira hladnim oblozima.Nakon nekoliko dana koža se tretira na sledeći način: tu regiju ne sma se prati toplom vodom samo hladnim.Ne sme se izlagati toploti, izbegavati sunčanje.Koriste se blage hidratantne kreme, a prilikom izlaska taj deo se zaštićuje zaštitnom kremom od sunca prva tri meseca.
Nd-Yag laserom mogu se tretirati:hemangiomi, nevusi, fleke, pege, staračke keratoze, tetovaža, trajna šminka, teleangiektazije na licu i ekstremitetima (kapilari).
Kontraindikacije za ovaj tretman: trudnice, dojilje, koji boluju od šećerne bolesti, epilepsije poremećaji sa koagulacijom, skleroza multipleks, teški srčani i bubrežni bolesnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.