U kozmetici se koristi kao višenamensko sredstvo za negu kože.Održava vlažnost, prikuplja vodu iz okoline.Može da se koristi za celo telo.Podmladjuje ćelije kože i koristi se u raznim preparatima za lice kao i u sapunima, ovlaživačima, pilinzima, losionima, šamponima, regeneratorima za kosu i raznim maskama i pakovanjima za lice.
U hemiji je poznat kao glicerol, koristan je za sve tipove kože.Za lečenje kožne infekcije, masne kože, akne, bore i kod nabora.Kod suve kože isto se koristi da bi povećala izdržljivost vlažnosti.Tako se koža hidrira.Glicerin je korisno za lice i telo zbog razne stvari:
*hidratacija kože, upija vlažnost iz vazduha zato smanjuje suve površine.Naročito je koristan tokom zime.Poznat je po svojoj lekovitosti na suvu i grubu nadraženu kožu.Kao ovlaživač direkno se nanese na telo, daje eslastičnost, mekoću hidraciju.
*zatezanje protiv bora, redovna upotreba glicerina učiniće kožu glatkim.Starenjem kože postaje gruba i javljaju se bore medjutim upotreba glicerina sprečava te probleme.
*popravlja izgled kože-glicerin deluje kao emolijent koji održava vlažnost, mekoću i gipkost na dodir.
*zaštita kože je hidratacija naročito kod pukotine.Sloj kože je prirodna barijera koji čuva kožu od zagadjivača i kožne bolesti.
*čišćenje nečistoće i prašine sa kože može da se koristi pre spavanja.Glicerin se pomeša sa ružinom vodom i kao sredstvo očisti se lice.Umesto ružine vode može da se koristi sok od limuna -limete.
*ne treba nanositi previše glicerina na lice za duži period.Uvek treba oprati kožu (lice, telo) pre nego što se nanese glicerin.Koža treba da bude čista i suva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.