Sinonim za hidratantnu kremuTu se ubrajaju lagane kreme nemasne teksture sa visokom udelom vode preko 80% i sastojci su: glicerin, pantenol, mlečna kiselina, hijaluronska kiselina, urea.
-Glicerin u kozmetici je najpoznatiji humektans koji sprečava isušivanje kreme i kože nakon nanošenja.Postoji više vrsta butilen i pentilen glikol koji deluje antibakterijski.
-Hijaluronska kiselina i njene soli koji imaju sposobnost da vezuju velike količine vode, s time povećava sadržaj vode u koži i poboljšava jedrinu kože.Ukoliko uspe da prodire do dubljih slojeva može da umanji dubinu bora, kožu čini mekanom i nežnom.
-Urea je neizostavljena u dermokozmetičkim proizvodima služi za vlaženje kože.Pored uree u sastav ulazi mlečna kiselina, aminokiselina, polisaharidi, elektroliti, masne kiseline.
Većina hidratantnih kremova osim ovih napomenutih sastojaka u kombinaciji su prisutni ostali korisni sastojci.Vitamini B grupe-B3-niacinamid stimuliše sintezu lipida ili vitamin B5 pantenol umiruje kožu, mlečna kiselina stimuliše sinezu ceramida u koži, zatim ekstrakti alge hidriraju kožu i zaštićuju.
Od hidratantnih kremova se očekuje da se lako nanose i razmazuju da koža brzo upija bez lepljivanja.Može da se koristi kao podloga za šminku ili za negu i ulepšavanje.
Hidratantni kremovi su neophodni za bebe i decu jer štite kožu od iritacije i oboljenja.Treba imati na umu da hidracija prvenstveno dolazi iznutra, zato treba dnevno uneti dovoljno tečnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.