Dermapen na koži lica i telaDermapen ima vodeću ulogu medju tretmanima što se tiče kože lica i tela.Spada u grupu mezoterapije koji regeneriše kožu.Radi se pomoću aparata za dermapen.Na aparat se namesti sterilne iglice, kojima se tretira koža koji služi za stvaranje nove neoštećene kože.
Tretmanom se stimuliše proizvodnja kolagena, sinteza i elastin, time popravlja tonus i izgled kože.Sterilnim iglicama se prave mikropukotine za obnavljanje kože i ublaživanje ožiljaka.Važno je napomenuti da nema pukotine, povrede na koži jer se prilagodjava dubina iglice i doziranje brzina dermapen aparata.
Može da se aplikuje kokteli na bazi vitamina, minerala, aminokiselina i peptida.Tretmanom se ubacuju u dublje slojeve.
Dermapenom se tretiraju sledeći problemi: ožiljci, akne, podmladjivanje, proširene pore, strije, bore, hiperpigmentacija, revitalizacija kože.Pre izvodjenja dermapena dve nedelje ranije vrši se higijenski tretman kože (lica ili tela).To se podrazumeva umivanje i piling lica.
Nakon toga nanosi se lokalni anestetik i posle se radi dermapen.Anestetik se koristi u vidu ampule, gela ili kreme, cilj je da ublaži osećaj bola.Oporavak nakon tretmana traje 2-3 dana a vidljivi rezultati su posle 10 dana.
Preporučuje se serija tretmana od 4-8 puta, a dermapen se radi u razmaku od 2-3 nedelje.
Ne preporučuje se izlaganje suncu posle tretmana bar 2 nedelje i posle korišćenja zaštitnog faktora.
Dok traje oporavak ne treba da se šminka i bez fizičke aktivnosti.Nakon tretmana ne treba koristiti agresivne preparate (gelove, kreme, serume).Može da se koristi Pantenol gel, bornu kiselinu ili blagu hidratantnu kremu.Trudnicama ova vrsta tretmana se ne preporučuje zatim dojiljama, epileptičarima, dijabetičari, ili onkološkim pacijentima:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.