Azulenske biljkeJesen donosi niske temperature, vetrovito vreme, najgori period godine, onima koji imaju osetljivu kožu lica, sklone iritaciji, crvenilu i alergijama.
Posebna grupa biljaka koji imaju efekat za suzbijanje upale, crvenila, iritacije kože.To su Azulenske biljke, koji sadrže Azulen jer deluju antiinflamatorno, antibakterijski i dezodorijajuće.Najveća koncentracija može da se nadje u kamilici i hajdučke trave.
Kamilica:je biljka koristi se osušeni cvetovi bez stabljike.Ublažava upale kože, leči ekcem i opekotine.Lekovito delovanje je azulen, apigenin i bisabolol.U narodnoj medicini primenjuje se u vidu obloga od čaja skovanog od osušenih cvetova.Može da se koristi i pakovanje za lice, koji se priprema od usitnjenog cvetova kamilice i korena belog sleza.Ovoj mešavini se dodaje malo tople vode i pomeša se da bude gusta masa, i direktno preko gaze nanese se na kožu.
Na tržištu su dostupni vodeni i uljani ekstrakti kamilice kao i njeno eterično ulje za negu osetljive i iritirane kože.Može da se kombinuje za pripremu maske za lice ili kao dodatak kremama ili tonicima.
Bisabolol: je sastojak eteričnog ulja kamilice, u vrlo malim količinama, veoma je skupa, ima antiinflamatorno dejstvo, nema alergene i iritabilna svojstva na kožu.
Hajdučka trava:latinski naziv Achillea milefolium potiče od Ahila mitološkog junaka koji je ovom biljkom lečio rane.Raste kao korov, koristi  se njen cvet, list ili cela biljka.Sadrži ahilein, etarsko ulje, azulen, esencijalne masne kiseline, fosfate, fitosterin, salicilna, mravlja sirećetne kiseline.Ova trava deluje na kožu antiseptično suzbija upale, crvenilo i skuplja proširene pore.Nalazi se u šamponima, kupkama, dečjih proizvodima za kozmetiku, i kremama za negu kože.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.