Hyundai_Veloster_1.6Mislim da je Veloster proizvod koji su u Hyundaiju želeli da proizvedu već decenijama. Posle pouzdanih i cenovno pristupačnih automobila, najzad su dobili dozvolu da naprave automobil zbog kojeg ćete reći „WOW“ ili „Batice, šta je ovo

Sredinom avgusta imao sam priliku da tri dana vozim pretprodukcijski primerak Hyundaija Veloster 1.6. Premijera na tržištu trebalo bi da se održi za koji mesec, a nezvanična cena je oko 20 000 evra
Kada sam stao pred Velostera, ni moja reakcija nije bila blaga. Bila je to jedna od onih situacija kada likovima u crtaćima ispada vilica do poda. Sa koje god strane da sam ga pogledao, Veloster je bio maksimalno „izdizajniran“.

Čak i njegovo ime.

Veloster.

Takvo ime veoma lako mogla je da nosi praistorijska zver koja je volela da maltretira dinosauruse.
Na prednjem delu prepoznatljive su gornja i donja maska hladnjaka kakve možete videti na ix20 ili i40. Od te tačke, pa na dalje, Veloster kao da je presvučen borbenim oklopom.

Farovi su ogromni, sa integrisanim LED dnevnim svetlima. Unutrašnji deo fara takođe je dizajniran pa osim lajsnica u boji hroma, postoji još 8 dioda koje se nalaze oko sijalice oborenog svetla i dodatno je naglašavaju.
I prednja i zadnja krila dodatno su naglašena ispupčenjima koja prate otvore točkova. Ako Hyundai Veloster ne uspe kod ciljne grupe za koju je napravljen, uspeh će mu biti zagarantovan kod ljubitelja neslanih šala.
Zamislite situaciju u kojoj, sa još troje ljudi treba da se prevezete negde. Jedna od tih osoba vam ide na živce ili vam se od ranije zamerila.

Kada budete organizovalli ko će gde da sedi, toj iritantnoj osobi, ljubazno možete savetovati da sedne na zadnje sedište, iza vas. Kažete da tamo ima više mesta za noge.

Dok putnici otvaraju prednja i zadnja desna vrata, sedaju na svoja mesta a vi se polako isparkiravate, persona non grata i dalje će pokušavati da otvori zadnja leva vrata i da uđe u auto.

Postoji jedan problem, ne postoje zadnja leva vrata!
Izraz lica zbunjene osobe, dok stoji na ulici i posmatra te neobično rešene izduvne cevi, šaljivdžiji će kao u reklami za MasterCard biti neprocenjiv.

Pre Velostera, i Toyota Prius bila je odličan auto za šaljivdžije. Hibridni pogon pruža odlične mogućnosti da se nekome prikradete sa leđa i da ga uplašite.

Sve što treba da uradite je da pritisnete dugme za kretanje na elektro pogon EV (Neslana Šala) i da na optimalnoj razdaljini pritisnete sirenu i gledate reakciju uplašenog prijatelja.
Izvor:b92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.