Honda_Jazz_hibridHibridna verzija modela Jazz biće premijerno prikazana u septembru, na sajmu automobila u Parizu, čime se naglašava Hondina posvećenost hibridnoj tehnologiji.

Takođe, lansiranjem hibridne varijante modela Jazz, B segment po prvi put dobija hibridnog člana. Ovo je važna prekretnica za auto industriju, jer na ovaj način hibridni automobili postaju pristupačniji mnogo širem sloju kupaca. IMA hibridni pogon i sistem kontrole su isti kao kod modela Insight i CR-Z i donose proverenu kombinaciju niske emisije štetnih gasova i ekonomične potrošnje goriva.

Honda Jazz hibrid će se nuditi sa istim motorom kao i model Insight. Benzinski 1.3 l i-VTEC u kombinaciji sa CVT menjačem i elektromotorom čini hibridni pogon. Zbog svoje visine Jazz se pokazao kao izuzetno praktičan, a ujedno i ekonomičan.

Vizuelno, hibridni Jazz se razlikuje od klasičnog Jazz-a po restilizovanim svetlima, prednjoj grill maski i još nekim detaljima enterijera. Uz već postojeće boje, moći će da se poruči i u novoj Lime Green metallic boji.

Kada je enterijer u pitanju, osvežena je instrument tabla, a hibridni Jazz se može naručiti sa kožnim sedištima, što do sada nije bila opcija kod Jazz-a. Početak prodaje Jazz hibrida u Evropi planiran je za početak sledeće godine.
Izvor:honda-srbija.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.