porscheUskoro u prodaji novi „Porše 911 karera kabrio“. Maksimalna brzina 300 km/č. Komfor putnika – glavni prioritet
PORŠE uvek može brže, bolje, žešće! Čak i kada se radi, po mnogima, o neprevaziđenom modelu „911“, čarobnjaci iz Cufenhauzena uvek nađu nešto novo, nešto što će vas, sasvim sigurno, ostaviti bez daha.
Tako je i sa novim kabrioletom, koji se, bar na prvi poged, ne razlikuje mnogo od prethodnog „911 kabrija“. Caka je, međutim, u međuosovinskom razmaku. Teško je i zamisliti kako im je uspelo, ali je inženjerima „Poršea“ pošlo za rukom da povećaju razmak između točkova za čak 100 milimetara! Naravno, to se odrazilo na komfor putnika na zadnjim sedištima, pa je tako „porše“ postao još upotrebljiviji u svakodnevnom životu.
Izmene
Jasno je da takav zahvat podrazumeva da se posebno poradi da izmeni šasije, vešanja da bi se sačuvala upravljivost, ali i sigurnost. Zato je u prednjem delu korišćen lagani, ali veoma čvrsti magnezijum, a kao rezultat, ističu u „Poršeu“, dobilo se na stabilnosti vozila i na proširenju deformacione zone u slučaju sudara.
„Porše“ je izmenio i dinamičku kontrolu šasije, ugrađujući najnoviju generaciju svog, patentiranog sistema PDCC (Porsche Dynamic Chasis Control), koji integriše elektromehanički servouređaj sa sistemima zaduženim za stabilnost i proklizavanje vozila (ABS, ESP, EDB).
Motor
„Porše“ ne bi bio „Porše“ kada ne bi poboljšao i performanse motora. Tako je sada benzinac, radne zapremine 3.614 mm malo osnažen, pa umesto 345 KS, ima 350 „konja“. Za one kojima je i to malo, „Porše“ je pripremio „kareru S“ sa motorom zapremine 3,8 litara i sa okruglo 400 „konja“.
U ovoj „kareri“ je sedmostepeni ručni menjač, a u „kareri S“ će biti sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom.
Do stotke će snažnija verzija stizati za 4,1 sekundu, i imati maksimalnu brzinu oko 300 km na čas.
Cena „običnog“ kabrija biće, bar u Nemačkoj, kada se ovaj auto pojavi u junu na ulicama, 100.532 evra, a modela „karera S“ 114.931 evro.
ISTORIJAT
Razvojni put marke „porše“ ne počinje, kako mnogi misle 1948. godine sa prvim sportskim vozilom ovog čuvenog brenda. Ona, naime seže na početak 20. veka kada je profesor Ferdinand Porše – stariji već predstavio svoje prve konstrukcije – u vreme kada je automobilska industrija prakitčno bila u povojima. U „Poršeu“ posebno ističu daleku 1928. godinu, kada kao tehnički direktor i član upravnog odbora Dajmlera, Ferdinand Porše razvija, između ostalog, i legendarne sportske automobile sa kompresorom SS i SSK. Nedugo zatim, 1931. godine ovaj pionir u svetu sportske autoindustrije osniva biro za konstruisanje u Štutgartu, čime je postavio kamen temeljac današnje kompanije „Porsche AG“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.