Honda_Acura_NSX_conceptJapanska „honda“ pokazala kako će u budućnosti, prema njihovim dizajnerima i inženjerima, izgledati superautomobil. Na prestižnom severnoameričkom salonu u Detroitu, svetlost dana ugledala je prvi put „aždaja“ na hibridni pogon, na svim točkovima, takozvani „Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive)“…
„Honda acura NSXconcept“, prepuna čuvene japanske inovativne tehnologije, ovaj brend posebno izdvaja među moćnim mašinama.
Prednji točkovi za pogon koriste dva elektromotora koji koriste svako ubrzanje i kočenje za regenaraciju elektrosistema. Pri tome „Honda“ je osmislila da se može regulisati i obrtni moment prilikom prolaska kroz krivine, opet da bi se maksimalno iskoristila energija.
Zajedno sa celim sistemom „SH-AVD“ je integrisan i benzinski „VTEC V-6“ motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva i dvostrukim kvačilom.
To značajno utiče na performanse automobila dugog 4.330 mm, širokog 1.895 mm i visokog 1.1160 mm (međuosovinski razmak je 2.575 mm).
One će biti više nego pristojne, ističe Takonobu Ito predsednik i izvršni direktor „Honde“, koji napominje i da smatra da i superautomobili moraju biti „prijateljski nastrojeni prema okolini“.
Novi „NSX“ će se na tržištu pojaviti tek kroz tri godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.