Hjundai_I20_na_testuAUTOMOBILIMA u Srbiji cene odavno nisu bile ovako povoljne. Ipak, razlog što je prodaja novih vozila, nikada slabija, treba tražiti u činjenici da prosečan Srbin ima najnižu prosečnu platu u regionu…
Mnogi naši čitaoci, pak tvrde da auto-kuće odricanje od nekada pozamašnih marži, nadoknađuju u takozvanom periodu „postprodaje“. Vlada uverenje da su zato i garancije što duže, ne bi li kupca auto-kuće obavezale da što duže koriste „obavezne redovne servise“, koji su prečesti i preskupi. Pri tome, smatra se da su vozila ponuđena po tim, znatno nižim cenama bez neke posebne opreme i da kada dodate sve ono što je potrebno u novom automobilu, dobijete „staru cenu“.
Ljubaznošću „Hjundai auto Beograda“, pokušali smo da odgonetnemo i ovu problematiku. Jednostavno, proverićemo sve „cifre“, pa ćemo zajedno izvući zaključak. Na skeneru „Novosti“ našao se jedan od najprodavanijih modela „Hjundaija“, popularni „i20“, razvijan u Nemačkoj, po ukusu evropskih kupaca, sa izuzetnim voznim i bezbednosnim karakteristikama, koji svojim sportski naglašenim dizajnom i kvalitetom izrade, naravno i cenom, zasluženo osvaja pozamašni deo tržišnog „kolača“ u Srbiji.
CENA Najskuplji model je „i20“ sa paketom opreme „imedžin“. Sa motorom od 1,2 litra i 78 KS košta 10.190 evra. Sa jačim motorom od 1,4 litra i 100 KS cena je 10.590 evra.
Cena osnovnog modela „120“ sa motorom od 1,2 litra i 78 KS, sa troja vrata i paketom opreme „invajt“ je 8.090 evra. Za petora vrata treba još 300 evra. U osnovnom paketu „Hjundai“ je ponudio mnogo toga. Tu je ABS sistem protiv blokiranja točkova, prednje disk kočnice, vazdušni jastuk vozača, servo upravljač podesiv i po visini i po dubini, centralno zaključavanje, električni podizači prednjih prozora, elektronska blokada motora, merač spoljne temperature, radio sa CD, MP i RDS uređajem sa četiri zvučnika, multifunkcionalni centralni ekran, tonirana stakla, „isofiks“ sistem za dečja sedišta, 60 prema 40 preklopljiva zadnja klupa, zadnja svetla za maglu, svetlo u prtljažniku, digitalni sat…
Drugi nivo opreme „siti star“ (1,2 benzinski motor) cenu „zida“ za još 800 evra. U tom slučaju dobijate (uz opremu „invajt“) vazdušni jastuk za suvozača, upozorenje o vezivanju pojaseva za sve putnike, klima-uređaj, hlađenje kasete ispred suvozača, podešavanje sedišta vozača i po visini! Naredni paket opreme je „impres“ i košta dodatnih 400 evra. Ovde se dobijaju prednja svetla za maglu, uređaj protiv uklještenja za staklo vozača, električno podešavanje retrovizora, daljinska komanda centralnog zaključavanja, spoljne brave i retrovizori u boji karoserije.
U sledećem, „imedžin“ paketu opreme, uz sve napred nabrojano, dobijate i putni računar, dva dodatna zvučnika pozadi, komande na obruču upravljača, AUH i USB utičnice, podešavanje visine vezivanja pojaseva, svetla za čitanje na prednjim sedištima, podešavanje jačine svetla instrumenata,crnu masku hladnjaka sa hromiranim detaljima, čelične naplatke od 15 coli…
Uz sve pakete opreme doplata za metalik boju je 236 evra. „Hjundai“ nudi kupcu različite nivoe garancije, pet godina bez ograničenja kilometraže i čak sedam godina ili 100.000 pređenih kilometara. Podrazumeva se da za taj period automobil servisirate u ovlašćenom servisu.
„Novosti“ su proverile i servisne intervale, cenu servisa delova. Prvi redovni servis je na 15.000 pređenih kilometara. Menja se filter za vazduh (2.277 dinara), filter za ulje (725), filter vazduha kabine (2.066), ulje za motor (3.828), što uz „ruke majstora“ (4.035,60) košta ukupno 12.931 dinar.
Drugi servis se radi na 35.000 kilometara, uz sve nabrojano menjaju se i svećice (3.109) i kočiona tečnost (1.262) što poskupljuje i rad majstora na 5.310 dinara, što znači da ćete ukupno platiti 18.577 dinara. Servisi se do isteka garancije, obavezno rade i to na 20.000 pređenih kilometara. Cena varira, što je čudo za naše uslove, naniže, pa ćete peti po redu servis platiti 15.986,60 dinara.
Sve ovo potvrđuje da „Hjundai“ nije slučajno brend koji najviše napreduje na svetskim, ali i našim rang-listama auto-giganata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.