Nisu najsigurniji i najudobniji ali su najpovoljniji.
Dok se u Europi, Americi i razvijenijim državama proizvođači automobila natječu kako vozačima pružiti što više po što većoj cijeni, u Rusiji, Aziji i Južnoj Americi ciljevi su nešto drugačiji – vizija je da svako kućanstvo posjeduje barem jedan automobil, bez obzira na kvalitetu.
tata_nanoTata Nano
U Indiji se prodaje po svega 1800 eura, a potražnja je snažna unatoč problemima koje ima. Naime, nekim vlasnicima se zapalio bez posebnog razloga. Pokreće ga minijaturni motor od 624 kubika, što je inače ekvivalent jednom cilindru motora. Nema klima uređaj, električne podizače prozora, kao ni „servo“ uređaj.

JiangNan Alt

Proizvodi se od 1986., a prodaje po 3000 eura. Na tržištu Kine vrlo visoko kotira zbog pristupačne cijene. Na 1000 Kineza, naime, danas dolazi samo 20 automobil.                                                                                                                                                                                     
jiangnan_alto

 

 

 

 

 

 

 

 

Daewoo Matiz

 

Gradski auto pravi je hit u Južnoj Koreji. Košta 3500 eura, a proizvodi ga General Motors u suradnji s Daewoom. Godine 2006. povlačio se po sudovima zbog sličnosti s Cheryjem QQ.
daewoo_matiz


Chery QQ

Dugačak je samo 3,55 metara i košta 4400 eura. Dizajn je nastao u suradnji između kineskog proizvođača Chery i talijanske dizajnerske tvrtke Fumia design.

800px-chery_qq_ph

FAW F1
Kinezi u Meksiku proizvode FAW (First Automobile Works), a prodaju ga po 5000 eura. Najveća zamjerka mu je da nije udoban, a ni posebno kvalitetan.
resize.aspx

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.