Ima li boljih puteva za probu luksuzne, snažne limuzine od nemačkog autobana. Pri tome, veoma je interesantno što je japanski proizvođač odabrao baš Nemačku za promociju svog novog modela, kada se zna da njegovi najveći konkurenti – E klasa, BMW Serije 5 i Audi A6 dolaze baš iz ove zemlje. A, možda i nije bila slučajnost to da najpopulariji američki premijum brend baš tu pokaže kako izgleda njihov hibrid, inače jedini “ful” hibrid među pomenutim automobilima…
U srce Nemačke novinari Auto magazina stigli su da upoznaju američki automobil (japanske aure). Najpre „pticom“ do Minhena, a onda Lexusom do Austrije, i poznatog, pre svega zimskog centra, Kicbila.
Dug put i dosta vremena za upoznavanje sa familijom koja je sinonim za prestiž i najnaprednija tehnološka rešenja.
{gallery rows=2 cols=3}lexus01{/gallery}
Da krenemo od toga: kompletna GS porodica opremljena je najsavremenijim rešenjima aktivne i pasivne bezbednosti. PSC sistem optimizuje zategnutost prednjeg pojasa prilikom naglog kočenja, dok ACC u modelu GS 450h funkcioniše pri svim brzinama od 0 km/h.
Ni u jednoj verziji nema manje od deset vazdušnih jastuka, a prednji branik, hauba i krov izrađeni su od specijalnog talasastog lima tako osmišljenog da maksimalno zaštiti pešaka u slučaju sudara.
Da ne bi došlo do takve situacije ugrađen je sistem kočenja u slučaju opasnosti: na osnovu informacija koje dobija od senzora koji mere ubrzanje i brzinu sistem prati i koči u slučaju potrebe. Jednom rečju – sigurni ste!
Perjanica modela GS, verzija koju smo i vozili na prezentaciji, model 450h je potpuni hibrid. Kao i do sada, poseduje benzinski i električni motor, koje može da koristi nezavisno, ili u sprezi.
O radu Lexusovog, odnosno Toyotinog hibridnog pogona do sada smo pisali nebrojeno puta, ali da se podsetimo gradiva.
Kada vozač traži maksimalne performanse, električni i benzinski motor će raditi zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.