Kada smo već pomislili da od seriijske verzije novog Bugattijevog modela neće biti ništa, pojavile su se nove informacije o luksuznoj limuzini Galibier.
Bugatti je koncept modela Galibier prvi put predstavio još 2009. godine. U međuvremenu, serijska proizvodnja odlagana je više puta.
Da u Bugattiju ipak nisu odustali od projekta Galibier, svedoči najnovija izjava šefa ove kompanije Volfganga Dirhajmera (Wolfgang Dürheimer) data magazinu Car&Driver. Dirhajmer je najavio novi model Bugattija opisavši ga kao “najlepšu i najbolju luksuznu limuzinu na svetu”.
{gallery rows=2 cols=3}auto{/gallery}
Prema njegovim rečima, Galibier će imati 8.0 litarski W16 motor koji će razvijati preko 1.000 ks. Zahvaljujući ovom pogonskom agregatu, Bugattijeva limuzina dostizaće maksimalnu brzinu od oko 380 km/h.
Serijski Galibier će kao i koncept imati osam izduvnih cevi. Što se dizajna tiče, Dirhajmer je potvdio da će biti određenih izmena u odnosu na konceptnu verziju, ali da još uvek nije definsan konačni izgled serijskog modela.
Iako Dirhajmer nije bio spreman da kaže kada će se Galibier pojaviti u prodajnim salonima, to će se najverovatnije dogoditi tek 2015. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.