Bez dileme, novi Mercedes B klase će vam pružiti najviše prostora u segmentu.
Kada smo već kod kabine, očekuje vas prizor na koji nas je Mercedes navikao u zadnjih nekoliko decenija. Čiste i pregledne linije, čitki instrumenti i jasne, ergonomski raspoređene komande.
Nemačka fabrika je u B klasu ubacila komadovanje centralnim računarom pomoću kombinovanog „džojstika” smeštenog iza ručice menjača, kao kod većih modela.
Na zadnjoj klupi je takođe dobra atmosfera. Prostor za život imaju sva tri putnika, što je retkost u ovom segmetu. I prtljažnik je prostran, s tim što je dosta viši nego što je širok, tako da je potrebno da prtljag ređate jedan na drugi da biste u potpunosti iskoristili prostor.
Naravno, zahvaljujći pametno rešenoj zadnjoj klupi sa mogućnošću parcijalnog obaranja delova naslona, možete svoj skupi MPV da pretvorite u pravi teretni auto ako baš morate.
Komadovanje centralnim računarom pomoću kombinovanog „džojstika” smeštenog iza ručice menjača
{gallery rows=4 cols=3}auto4{/gallery}
Već smo napomenuli da je jedan od imperativa prilikom konstruisanja nove B klase bilo upravljanje. Naime, pokazalo se da kupci premijum automobila pored kvaliteta i praktičnosti vole da se njihovi automobili dobro, sportski ponašaju na putu.
Upravo zbog povišene MPV konstrukcije, inženjeri Mercedesa su imali težak zadatak. I još jednom, pokazali su da napretku tehnike nema kraja.
Uspeli su da podese šasiju i ogibljenje tako da se automobil minimalno naginje, što sa sobom donosi precizno i oštro upravljanje, i da ujedno automobil ne bude previše tvrd.
Novi Mercedes smo sa uživanjem „bacali” u zahtevne krivine i on je u najboljem maniru uzvraćao odličnim „hendlingom“ i prenošenjem snage na podlogu.
Što se tiče motorizacije, Mercedes je tu stvari pojednostavio, po jedan benzinski i dizel motor sa po dve jačine.
Test automobil ima najjači u ponudi četvoroclilindrični turbo dizel zapremine 1.8 litara, snage 136 KS, sa maksimalnim obrtnim momentom od čak 300 Nm pri 1600 o/min.
Uz njega se odlično slaže šestostepeni manuelni menjač, uz koji B 200 CDI pruža zaista dobre performanse. Elastičan je, prilično tih i uglađen i uz to daje odličnu ekonomičnost. Maksimalna brzina iznosi 210 km/h, a za ubrzavanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 9,3 sekunde.
Test smo završili sa zaista dobrim prosekom od 6,9 litara na 100 kilometara. U gradu, Mercedes troši oko 8,5 litara, a na otvorenom između pet i sedam i po.
Nova B klasa nam se zaista dopala, pošto je donela i kvalitativne i kvantitativne pomake u odnosu na prethodnu verziju.
Kao i svaki automobil sa trokrakom zvezdom na maski hladnjaka, za svoju ekskluzivnost i kvalitet traži odgovarajuću cenu.
Naš skoro maksimalno opremljeni testni primerak košta oko 37 hiljada evra.
Cena Mercedesa B klase startuje od 22.420 evra za model sa benzinskim motorom B180, dok najjeftinija verzija modela B200 CDI košta 25.641 evro.
Pogledajte galeriju fotografija Mercedesa B200 CDI.
Više detalja o novoj B klasi možete pročitati na zvaničnom sajtu Mercedesa.
Kompletan cenovnik možete naći ovde (.PDF
„Auto magazin“ je nova edicija najstarijeg automobilskog časopisa u Srbiji.
Ručica migavaca napokon na mestu
Mercedes u zadnjih nekoliko decenija ručicu migavaca pozicionira nisko sa leve strane upravljača, tamo gde je ne očekujete.
O tome pišemo i negodujemo svaki put kada testiramo Mercedes, pošto je potreban dobar period privikavanja kada prelazite sa ostalih automobila.
Kao da su nas slušali, konstruktori B klase su ručicu migavaca postavili na „pravo” mesto, odmah ispred prstiju, kada ruke držite pravilno na paocima volana u položaju „petnaest do tri”. Napokon!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.