Renault-Clio-karavanRenault je Clio karavan premijerno predstavio na prošlogodišnjem salonu u Parizu, a prvi bi se primjerci uskoro trebali pojaviti u prodajnim salonima.
Nakon što je Renault objavio nove fotografije svog kompaktnog karavana, europska se tržišta pripremaju za dolazak prvih primjeraka ovog atraktivnog modela.
Renault je Clio karavan premijerno predstavio na prošlogodišnjem salonu u Parizu, a prvi bi se primjerci uskoro trebali pojaviti u prodajnim salonima. Zanimljivo je kako nova izvedba zadržava jednaki međuosovinski razmak kao i kombilimuzina, no donosi 201 mm veći stražnji prevjes (ukupno 823 mm).
Tako je Clio karavan dug 4262 mm zahvaljujući čemu prtljažnik sada ima 43 posto veći obujam, od 430 dm3 (300 dm3 kod hatchbacka). Također, snižen je prag prtljažnog prostora, a potpunim preklapanjem naslona stražnjih sjedala obujam prtljažnika povećava se na 1380 dm3. Ponuda motora u karavanskoj izvedbi Clia bit će jednaka kao i u kombilimuzini. Dakle, očekivati možemo 0,9-litreni TCe s 90 KS te 1.5 dCi s 90 KS. Također, u karavan će se ugrađivati i 1,2-litreni benzinski turbo sa 120 KS opremljen EDC mjenjačem s dvije spojke. Ovaj će motor uz Clio hatchback biti dostupan od proljeća 2013.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.