volkswagen-poloSvetska automobilska federacija je u nameri da potvrdi novi „Polo R WRC“ za reli sezonu od nemačkog proizvođača zatražila da isti proizvede u seriji od 2.500 primeraka. Serijska verzija ovog automobila zvanično je prikazana prošle godine, kada je „Folksvagen“ počeo primati ponude za njega. Ipak, Nemcima je trebalo gotovo godinu dana da javno prikažu galeriju najsnažnijeg „Poloa“ ikada napravljenog. Ujedno, ovo je neka vrsta uvertire u prve isporuke ovog automobila budućim vlasnicima. Ipak, nije baš sve na ulici kao na stazi, te će sem naziva, serijski model malo toga šta imati zajedničkog sa reli verzijom „Poloa“.
Prva i više nego očigledna razlika je u pogonu. Dok trkačka verzija ima pogon na svim točkovima, „obični“ vlasnici imaće opciju pogona samo na prednjoj osovini.
Zatim, razlika je primetna i po pitanju agregata. Original ima snažni agregat od 295 KS, dok će slabija verzija raspolagati sa 217 konja, spakovanih u 1,6-litarski agregat u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem.
Ovaj „Polo“ u stanju je da do stotke stigne za 6,4 sekunde (što je za 0,1 sekundu bolje nego kod „Golfa GTI“) i dostiže maksimalnu brzinu of 243 km/h. Automobil razumljivo ima sportsko vešanje i elektronsko zaključavanje diferencijala.“Polo R WRC“ u Nemačkoj košta 33.900 evra, a svaki od 2.500 proizvedenih primeraka ima identičnu kombinaciju boja karoserije, odnosno belo telo i plave linije. Za ovaj novac kupci će dobijati i 18-oinčne točkove, biksenonska svetla, sportska sedišta sa „WRC“ logoom, senzore za svetlo i kišu, zimsku opremu, klimu, radio i navigaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.