picanto-1Kia Picanto za 2012. godinu je započeta zajedno u saradnji sa Hjundaijem, sa idejom o kompeticiji na starom kontinentu sa brendovima poput Opela, VW-a, Renoa ili Forda, u hečbek segmentima.

Sledeći Picanto će imati isti Kappa motor od 1,2 litra kao i Hyundai i10, jer dva modela dele platformu. Prodavaće se u konfiguracijama od troja i petora vrata. Skoro predstavljeni trocilindrični, jednolitarski motor od 68 ks bi takođe mogao da bude deo novog Picanta.

Model će najverovatnije biti predstavljen na salonu u Ženevi u martu sledeće godine.

 

 Još nekoliko meseci do salona u Ženevi, ali obzirom na važnost salona, neki od modela već počinju da se pojavljuju u sovm završnom obliku na internetu. To je sada slučaj sa Kiinim miniautomobilom Picanto, koji će u prodaji u Evropi biti u drugoj polovini ove godine. Slike otkrivaju dizajn veoma sličan Toyoti iQ, ali sa očiglednim vlastitim unikatnim osobenostima.

Za stil novog modela bio je zadužen Kiin dizajnerski studio u Frankfurtu pod dirigentskom palicom Petera Šrejera. Auto za 2012 je veći po svim dimenzijama i ima vrlo premium karakter u svim izgledu.

Kiin drugi model na sajmu u Ženevi posle Ria, Picanto, promovisan je pred znatiželjnim očima publike.

Ono što je nedostajalo od informacija od važnosti, svakako jeste izbor agregata. Kada bude bio u prodaji krajem ove godine, biće moguće imati neki od četiri „super-efikasna“ motora. To su: trocilindrični jednolitarski, koji će postojati u oblicima benzinca i dve vrste koje se kreću na raznovrsna goriva (kao što je biogorivo, na primer) i četvorocilindrični benzinac. Snage ovih motora će varirati od 69 ks do 84 ks.

Za sve motore će biti omogućeni petobrzinski ručni i četvorobrzinski automatik menjač. Emisija ugljen-dioksida varira od 95 do 105 grama po kilometru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.