auto-bmw-grand-turismoSuočeni sa krizom svi izlagači će odobravati popuste veće i od 10 odsto, a mnogi najavljuju sniženja i za opremu i ugradnu tehniku

Gotovo 50 premijera četvorotočkaša očekuje posetioce Sajma automobila koji će od osmog do četrnaestog marta biti održan na Beogradskom sajmu. „Be-Em-Ve”, „Honda”, „Ševrolet”, „Mercedes”, „Nisan”, „Opel”, „Reno”, „Pežo”, „Škoda”, samo su neki od proizvođača čijih će 47 modela biti prvi put prikazani u Srbiji. Svi izlagači će, suočeni sa krizom, odobravati popuste od tri do gotovo 15 odsto, a mnogi najavljuju i sniženja za dodatnu opremu i ugradnu tehniku.

 

– Predstavićemo model „škodu superb kombi”, koji je potpuno nov i najluksuzniji automobil koji „Škoda” ima. Cena ovog automobila je, u zavisnosti od opreme, od 18.000 do 33.000 evra, a već petnaestak dana dajemo popuste na mnoge modele. Ta sniženja će važiti i na predstojećem sajmu, a „idu” i do 15 odsto u zavisnosti od modela – kaže Slobo Spasović, direktor prodaje „Auto Čačka”, generalnog distributera „Škode” za Srbiju.

I drugi izlagači se uzdaju u svoje adute. Iz „Delte”, distributera „Honde” i „Be-Em-Vea” takođe najavljuju vozila koja će građani Srbije moći da vide prvi put.

– Premijere će imati modeli „honde” – „sivik”, „ledžend” i „egzekjutiv”. Gotovo svi automobili su na popustu koji je tri odsto za vozila koja nemamo na lageru, pa do pet procenata za ona koja imamo. Osim toga, na sajmu će na sniženju biti i ugradna oprema poput „blututa” i parking senzora – objasnili su u marketingu „Delta automobila” i dodali da će novi model „honda ledžend” osim na redovnom biti i na dodatnom sajamskom popustu, pa će moći da se kupi za 59.200 evra.

Od devet automobila kompanije „Be-Em-Ve” dva će imati premijeru na Beogradskom sajmu. Reč je o modelima „gran turizmo” koji će koštati 58.473 evra i „serija 5” po ceni od 42.591 evro.

Organizatori očekuju dobru posećenost, a osim prodavaca automobila i drugih vozila, u halama će se nalaziti i štandovi banaka koje će nuditi kredite, a učestvovaće i osiguravajuća društva.

Kako nas je zaobišao zagrebački scenario i održavanje naše smotre četvorotočkaša nije dovedeno u pitanje, očekuje se da će najskuplji modeli, kakav je to bio slučaj prošle godine biti prodati na početku manifestacije. Tada je najskuplji izloženi automobil „audi Q7V12”, čija je cena bila gotovo 177.000 evra, prodat i pre zvaničnog otvaranja sajma.

Kriza je, ipak, uticala i na naš salon automobila, pa će ove godine učestvovati 370 izlagača, dok ih je protekle bilo više od 500.

U isto vreme biće održan i Sajam motocikala, na kojem će biti promovisano 38 dvotočkaša. Neki od proizvođača čije će „mašine” imati premijeru su „Harli Dejvidson”, „Pežo”, „Jamaha” i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.