Zdravlje i Lepota - Lifestyle portal namenjen ženskoj populaciji sa praktičnim savetima i edukacijom - Nega Lica i Tela - Zdravlje Žene - Zdrav Život

Lepota

Topaz i safir

Ljubav, prvi sastanak, veza, veridba, brak.....su etape u životima ljudi, koje je pogodila Amorova strela.

Ako se savladaju prva tri koraka, odnos između dvoje ljudi je potpuno spreman na sledeći korak, na veridbu. U ovom periodu muškarci najčešće stavljaju sebe u veliku dilemu, naročito ako žele da iznenade svoju partnerku sa specifičnom veridbom i vereničkim prstenom. Svaki nakit, pa i prsten je ukras od plemenitog metala, koji ima ozbiljnu nematerijalnu, ali i materijalnu vrednost. Prenosi osećanja i predstavlja jedan od najintimnijih predmeta, koji simbolizuje veoma snažnu povezanost između dvoje ljudi. Trendovi vezani za prstenja su se menjali tokom vremena, tako da se danas na tržištu može pronaći široka paleta najraznovrsnijih prstenova. U poslednje vreme sve više postaju popularni prstenovi sa dragim kamenjem.

Drago kamenje je veoma vredno blago prirode i veoma često mu se prirodaje mnogo dublje značenje od njihove vrednosti. Spiritualno značenje dragih kamenja je obavijeno sa raznim kulturološkim običajima, starih nekoliko hiljada godina. Njihov uticaj na život je primećen još u srednjem veku, pa je u skladu sa tim, svaki horoskopski znak dobio svoj zaštitni dragi kamen.

Topaz je zaštitni kamen osoba rođenih u znaku strelca. U prirodi se može pronaći u najrazličitijim bojama. Skala boja se obično kreće od tamno crvene do ledeno plave. Plavi topaz je predivno i čudesno drago kamenje, obavijeno sa puno mističnosti. Svoju popularnost pre svega može zahvaliti lakoj obradivosti. Prema verovanju svom nosiocu daje dug život, snagu, pitomost i mudrost.

Drugo takođe veoma značajno drago kamenje je safir plave boje, zaštitni kamen osoba rođenih u znaku vage. Obično se ubraja u grupu „velikih“ dragih kamenja, gde se nalazi još i rubin, smaragd i naravno dijamant. Safir je vrsta korund minerala i posle dijamanta je sledeće najtvrđe drago kamenje. U prirodi se može pronaći u više nijansi u zavisnosti od sadržaja „zagađujućih materija“ u sebi. Za plavu boju safira je zaslužan gvožđe i titan. Njegova nalazišta su pretežno locirana na Madagaskaru, ali se mogu pronaći i na Tajlandu, Šri Lanki, Australiji i USA.

Predstavlja omiljeno kamenje mnogih, pre svega zbog svoje intenzivne baršunasto plave boje. Pruža veoma lep prizor kada je u nakitu ukomponovan sa malim dijamantima. Smatra se da je safir povezan sa svim čakrama, a naročito povoljno deluje na limfne čvorove, vid, na bolesti krvi i stres.

Ovo su samo dva draga kamenje od ukupno 12, koji su zbog svojih lekovitih, ali i brojnih drugih pozitivnih dejstava na čoveka dodeljeni horoskopskim znakovima.

Izvorni link: http://burmenakit.com/

 

 

 

Šta su bore?

Koža je po svojoj površini najveći ljudski organ, zauzima površinu oko 2 m2, koji se godinama stari.Tu nije samo reč genetike već i razni faktori okruženja.Koža se sastoji iz tri osnovna sloja: epidermis, dermis i hipodermis.Za izgled kože odgovara srednji sloj-dermis koji daje čvrstinu, elastičnost kolagenskih i elastinskih vlakna zatim medjućelijsku supstancu.Osim toga treba napomenuti protein vimentin koji se nalazi unutar fibroblasta i daje oblik i fleksibilnost ćelijama.Kolagenska i elastična vlakna daju elastičnost kože sa medjućelijskom supstancom od kojih je najvažnija hijaluronska kiselina.Sa godinama proizvod hijaluronske kiseline u ćelijama se smanjuje, koža se opušta zatim elastičnost i suvoća kože sve više postaje vidljiva.Na licu nalazi se 25 mišića, koji daju mimiku lica, to su mimične bore najčešće su vidljivi na čelu, oko očiju i na obrazima.Pigmentacija kože zatim suvoća su oštećenja uzrokovanih suncem, usled prodiranja UV zraka u kožu koje čine gubitak elastičnosti, vezivanja vlage.Alkohol, pušenje, loša ishrana, stres ubrzaju starenje, pojavu bora i gubitak pigmentacije zatim elastičnost.Posle 40-te godine života usporava se proizvodnja kolagena i elastina.Smanjuje se kvalitet kolagenskih vlakna zatim tu su i slobodni radikali tj.štetne molekule iz okoline kao i nusprodukt našeg organizma.U koži nastaje glikacija-vezivanje šećera za kožne proteine, ubrzava se starenje kože i uticaj na pojavu dubokih bora do promene kompletne fizionomije lica. Opširnije...

Nega kože tokom zimskog perioda

nega-koze-zimiKada je napolju hladno, unutra ne treba suviše pregrejavati vazduh već bolje da se obučete toplije.Toplota isušuje vazduh i samim tim i vašu kožu.Ukoliko niste osoba koja se previše znoji, zimi nemate potrebu da se svakodnevno tuširate.Prirodna ulja koja su koži potrebna za održavanje vlage stalno se skidaju i koža postaje suva pa čak i popuca se.Dnevno treba oprati kritična mesta lice, ruke, noge, intimni deo.Telo treba namazati kremom za negu tela, odmah nakon tuširanja kada koža još nije potpuno suva jer se tako zadržava više vlažnosti.Zima najviše pogadja osobe koji puno peru, koriste detedžent zato ruke stalno treba mazati i koristiti gumene rukavice.Zimi je isto potrebna hidratacija tela, preći na tople napitke čaj, kafa, kakao.Treba pripaziti i na zaštitu od sunca.Suva koža zahteva zaštitu UV zraci još više oštećuju.Nije loše koristiti zaštitni faktor 15 u zimskom periodu.Ako primetite da je koža jako ispucana koristite masniju kremu i više puta namazati u toku dana.

Stem cell anti-age tretman

Apple-spaTretman matičnim ćelijama je budućnost u anti-aging nezi kože, koji je vrlo popularan u Evropi.Stem ili matične ćelije prirodno poseduje naša koža i posle 30-te godine starosti polako izumiru.Usporavaju odbrambeni odgovor i dolazi do oštećenja kože i pojave se prvi tragovi starenja kože.Matične ćelije kože imaju sposobnost regeneracije oštećenog tkiva, koji je zavistan od načina života, zdravstvenog stanja organizma, slobodnih radikala u koži, stresa, životnog veka matične ćelije.U anti-age tretmanu matične ćelije očuvaju vitalnost.
Protiv starenja kože istraživači su otkrili nov medicinski tretman, koji se bazira na zaštiti matičnih ćelija ljudske kože pomoću biljnih matičnih ćelija.Um švajcarske tehnologije nastaje dediferencijacijom matičnih ćelija jedne retke vrste švajcarske jabuke "Malus Domestica".
Ta vrsta jabuka poseduje potencijalne dugovečnosti.Bogata je fitonutritivnim materijama, proteinima, faktorima rasta, metabolitima, epigenetičkim faktorima.Posebnom tehnologijom visokovredne materije sastave u lipozome i predstave energetske depoe uz pomoć kojih kroz kozmetički proizvod dospeva do matčnih ćelija kože, smeštenih u epiderma kože i tako obezbedjuje dugovečnost.Na taj način dolazi do stimulacije stem ćelija što rezultuje uklanjanje već postojećih linija i bora.Kliničke studije pokazuju da tretman proizvodima sa matičnim ćelijama zelene jabuke uz aplikaciju  2X dnevno u trajanju od mesec dana značajno smanjuje dubinu formiranih bora i osvežava ten.Matične ćelije zelene jabuke se upotrebljavaju za  anti-age negu kože, pružaju zaštitu od preranog starenja i poboljšava vitalnost kože.Tretman matičnim ćelijama je preformans protiv starenja i pravi oblik rejuvenacije.

Kenzo i parfem sa motivom crvenog cveta maka

ShowImage.aspxKenzo Takada je rođen 1939. godine u Himeji-u. Njegov otac je bio vlasnik jedne tradicionalne čajdžinice, čiji su redovni gosti bili poznati trgovci sa kimonom. Kenzo-a su još u detinjstvu privlačile fine tkanine, pa je još tad počeo da kreira odeću za lutke.

Njegova želja da postane dizajner je bila toliko velika da je uspeo čak i da ubedi svoju tradicionalnu porodicu, da mu dozvole da se upiše u školu dizajna. Iako je tokom celog svog školovanja bio primoran da radi, 1960. godine je završio umetničku školu u Tokiju sa izuzetnim uspehom. Njegovi radovi su ubrzo dostigli veoma veliki uspeh, o čemu svedoče SOEN nagrade, koje su se smatrale jednim od najpriznatijih nagrada iz oblasti dizajna u Japanu. Takada je do svoje 21. godine postao jedan od najuspešnijih dizajnera u svojoj zemlji. Međutim on se nije zadovoljio time. Redovno je proučavao francuske trendove i uvek je priželjkivao da ode u Pariz. Uprkos negodovanju njegove porodice i nastavnika, on je prodao svoja kola i sa samo nekoliko franaka u svom džepu uputio u Pariz. Iako nije znao ni reč francuskog uspeo je da se zaposli u jednoj firmi tekstila. Svoj prvi uspeh je postigao `65. godine, kada je njegove skice kupio Louis Féraud. Od tada je njegova karijera počela da napreduje, pa je samo 5 godina kasnije uspeo da otvori svoju prvu firmu.

Proizvodnja parfema je počela tek 1988. godine, kada je kreiran prvi njegov ženski parfem. Glavne komponente ovog parfema su činili magnolija, gardenija i ylang-ylang. Bočica parfema je bila napravljena u obliku kamena, što je imalo za cilj da naglašava poreklo Takade.Nakon pojave prvog parfema na tržište stalno dospevaju novi proizvodi. Jedan od veoma interesantnih parfema je Parfum d'été, koji je kreiran 1992. godine. Ona je imala ambalažu, koja je imala oblik lista drveta, koji je trebao da simbolizira atmosferu leta. U ovom parfemu su dominirali miris breskve, zumbula, ljiljana, jasmina, sandalovine, mošusa i kedra. Opširnije...

Strana 1 od 45