Ludi_lakovi_-_za_mlade_i_smeleTaman smo pomislili da je već sve izmišljeno, stilisti su nas šokirali najnovijim manikirskim trendovima. Ovog puta nije reč o slikarskim egzibicijama na noktima, koje su bile same sebi svrha, pa su prošle kako su i došle. Reč je o jednostavnim, a izuzetno efektnim konceptima. Kombinacije lakova su nosive i lepe, a nokti su, može se slobodno reći, dobili status vrhunskog nakita.

Kroko-nokti
Lansirani su takozvani kroko-lakovi, koji popucaju kad se osuše, i onda vam nokti izgledaju kao krokodilska koža. Kad imate ovakav lak, ne treba vam prstenje. Nokti takođe treba da budu kraći, a vi mladi. Enimal print na noktima nije za žene koje imaju više od 40 godina.

Crni frenč
Sada je apsolutni hit crni frenč, i to kombinacija mat i sjajnog crnog laka. Moda će vam se učiniti da je to previše ekstravagantno i samo za klinke, ali samo dok ne probate! A kad probate, videćete koliko ruka izgleda elegantno i prefinjeno. Važno je samo da vam nokti budu kraći.
Ogledalo na rukama
Tu su i najnovije generacije metalik lakova koji sijaju kao ogledalo. Sad bukvalno možete da se oglednete u njima i da, recimo, popravite karmin. Veoma su efektni, a prikladni su i za veče i za dan. Zbog ledenog sjaja asociraju na zimu, pa je sad pravi trenutak da ih ponesete.
Disko prsti
Šljokice opstaju na sceni, ali ovog puta malo modifikovane. Treba da budu što krupnije, što sjajnije i sve u istoj boji. Da podsećaju na disko kugle. Naravno, ovakav manikir je samo za veče.
Najbolja nega noktiju

Potopite prste u blag limunov sok i držite ih oko dva minuta u njemu. On izbeljuje nokte i deluje kao piling na zanoktice.
Kreme za ruke ne neguju samo kožu čineći je nežnom već jačaju i nokte. Najbolje je koristiti kreme koje sadrže kalcijum i provitamin B5.
Nokte ne bi trebalo seći makazicama niti ih turpijati u jednom pravcu. Skratite ih grubljom turpijom, a onda ih fino obradite onom nežnijom.
Nokte treba mazati od dna do vrha. Tanka linija uz koren nokta trebalo bi da ostane slobodna jer će nokti tako moći da dišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.