Šta nam usne govore o zdravlju?Usna spada u kontekstu lepote, koji može da otkrije puno stvari o zdravlju.
-Ispucale usne:usled manjka gvoždja, nastaje anemija što dovodi do ispucavanja usana, ili znak dijabetesa zbog povećanog nivoa glukoze, koji podstiče rast gljivice što napadaju uglove usana.
-Usne koje se ljušte: ako su usne suve, osetljive mogu biti pokazatelji alergije.Usna se otekne, koža se puca i ljušti se.Ta alergija može biti od karmina, neke kreme ili hrane.
-Groznica na usnama: groznica je reaktivacija herpesa, koji je znak pada imunog sistema.Kada se jednom dobije ne napušta telo.Može biti i znak loše ishrane.
-Crvena aura na usnama: to je simptom alergije, koji može da se javi od preterane komzumacije gaziranih pića gde se nalazi i natrijum  benzoat, zatim zubne paste sa sadržajem natrijum fluorid ukoliko zato postoji alergija, zatim razne bombone ili žvakaće gume.
-Otečene usne: mogu biti znak upozorenja, osetljivost na neku hranu, šminku ili ubod insekata.
-Usne koje peckaju: ukoliko nastaje psihološka neravnoteža može biti znak anksioznosti ili depresije.
-Ljuspičaste usne: pozat kao ekcem lizanja.Koža na usnama ima manje lojnih žlezda u odnosu na ostatak kože, i zato se brzo  suši.Kada osoba previše liže usne razvija dobru podlogu za razvoj gljivice.
-Blede usne: uvek se govori o nekom oboljenju.Kada nivo kiseonika u krvi opada, usne postaju blede, plavičaste, a mogu biti znak anemije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.