depiliranje-nausniceDepiliranje nausnice možda zvuči kao jednostavan posao koji možete napraviti kod kuće, ali nije sve tako jednostavno. Dajemo vam nekoliko profesionalnih savjeta kako da se riješite viška dlačica, bez suvišnog bola i osipa poslije tretmana.
depilacija nausnice 390×278 Kako uspješno depilirati nausnicu?
Trake hladnog voska možda djeluju kao logičan odabir, no bolje koristite vosak u kremi koji grijete u zdjelici. Bolji je iz razloga jer je nježniji od hladnog, a manje ljepljiv od onih na bazi meda.
Evo kako jednostavno depilirati nausnicu u par koraka:
1.    Kupite pribor za depilaciju. Uporedite cijene i sadržaj imajući na umu ove gore napomene.
2.    Morate imati dovoljno duge dlačice. Ako su tek počele rasti, depilacija neće uspjeti.
3.    Vežite kosu. Vjerujte nam, ne želite petljati vosak s krivim dlakama.
4.    Operite ruke.
5.    Područje lica nije potrebno čistiti, a pogotovo ga nemojte vlažiti ili umivati toplom vodom. Ona će naime, omekšati vašu kožu i učiniti je osjetljivijom. Zbog toga je moguće da ćete omekšanu kožu povući zajedno sa voskom, što će vam ostaviti male, ali ružne i bolne ranice. Dakle, nanesite samo bebi puder, ali ne pretjerujte. Ne želite ga udisati, zar ne?
6.    Radite po područjima. Podijelite nausnicu na tri područja kad nanosite vosak. Vrh usnica ispod nosa i udubljenje iznad je jedno područje. S lijeve strane je drugo područje, a s desne treće područje.
7.    Nanesite vosak jednako u smjeru rasta dlačica i obavezno s aplikatorom (drvenim štapićem), prvo na lijevu stranu. Budite oprezni. Želite da ima dovoljno voska da temeljito prekrije dlačice, ali ne previše da ga ne možete odlijepiti. Nanesite vosak do kraja usana gdje zna viriti pokoja dlačica. Jezikom iznutra napnite taj dio nausnice, kako biste sve mogli obuhvatiti i kako biste lakše skinuli dlačice sa napete kože.
8.    Stavite traku takođe u smjeru rasta dlačica, s tim da ostavite malo trake na kraju da je imate za što uhvatiti. Lagano pritisnite i poravnajte rukom traku na koži kako bi osigurali da se vosak dobro primio.
9.    Uvucite gornju usnu kao da je krijete, što će je malo napeti pa će bol biti manja, kao i crvenilo i eventualno izbijanje prištića.
10.    Uhvatite traku za kraj koji nije zalijepljen. Kožu zategnite drugom rukom i odstranite traku u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Nemojte vući prema gore, što će vam možda doći instinktivno! Pritisnite malo nadraženu i šokiranu kožu da umirite bol nakon odstranjivanja trake. Ako je ostalo malo voska, ponovno pritisnite traku pa odstranite.
11.    Ponovite korake od 7 do 10 na desnoj strani nausnice.
12.    Nanesite vosak na srednji dio, pa ponovite korake od 7 do 10 i na tom dijelu, s tim da vosak nanosite odozgo prema dole.
13.    Pincetom odstranite preostale dlačice.
14.    Ostatke voska očistite bebi uljem ili odstranjivačem voska.
15.    Umirite kožu. Poslije svega, nanesite na nausnicu losion ili gel na bazi aloe vjere. Ako morate negdje ići a koža vam je još crvena, nanesite malo tonirane kreme na iritirano područje.
Dodatni savjeti. Depilirajte ispred velikog ogledala, ne onoga koje morate držati u ruci. Treba vam stabilno ogledalo a i dvije slobodne ruke.
Vježbajte nanošenje voska na drugim područjima tijela, poput ruke, da steknete utisak kako je. Posebno pazite da je vosak topao, ne vruć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.