sami-uradite-perlice-manikirUkrašavanje noktiju uz pomoć perlica je pravi hit, a ne morate da budete profesionalac da biste to učinili na pravi način. Za svečanije prilike birajte srebrne ili zlatne perlice
Od kada je britanski brend „Ciate“ predstavio svoju liniju lakova za nokte pod nazivom „kavijar manikir“, žene širom sveta priklonile su se novom trendu – ukrašavanju noktiju uz pomoć perlica. Međutim, i bez proizvoda ovog brenda možete da napravite „kavijar“ manikir. Ne morate da budete profesionalac da biste to učinili na pravi način.
Potrebni su vam: lak u boji po izboru, mikroperlice, papirni tanjir ili plastična kutijica da ne biste napravili nered.
Minijaturne perlice možete da kupite u pojedinim kineskim radnjama, ali i da naručite posredstvom interneta, odnosno I-beja. Ako se odlučite za crne perlice i crni lak, zaista ćete dobiti efekat kavijara na noktima. A, ukoliko volite vedriji izgled noktiju, opredelite se za raznobojne ili perlice u jarkim bojama, a za najsvečanije prilike birajte srebrne ili zlatne.
Postupak je sledeći:
* Namažite jedan sloj laka i ostavite da se osuši. Taj sloj čak ne mora da bude savršeno namazan.
* Jedan nokat premažite drugim slojem laka i, dok se još nije osušio, prislonite površinu nokta na perlice rasute u kutijici ili na tanjiru. Na ovaj način, lak će imati ulogu lepka. Ponovite postupak sa svakim prstom. Nemojte da mažete sve nokte zaredom, jer će se sušiti i perlice neće moći da se zalepe.
* Kada su se perlice zalepile, jagodicom palca suprotne ruke blago pritiskajte nokat po nokat. Perlice će se jače spojiti sa lakom, pa će „kavijar“ manikir duže trajati. Nemojte ništa da radite narednih 15-20 minuta, kako biste bili sigurni da se sve dobro osušilo.
Ovo možda nije najpraktičniji način ukrašavanja noktiju, ali je veoma ekstravagantan, ženstven i ima 3D efekat. Njegova loša strana je što traje nešto kraće, najduže do tri dana, kada perlice počinju da ispadaju, pa je dobro stavljati ga samo za specijalne prilike. Takođe, i uklanja se lako, na uobičajen način, uz pomoć acetona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.