Limfna_drenazaU savremenim medicinskim tremanima nezamenjiv aparat je Vacusac koji vrši drenažu organizma i na taj način pomaže kod oboljenja perifernih krvnih sudova, arterijskih, venskih i limfnih. Primenu nalazi i u kozmetskim tretmanima, jer se poboljšanjem mikrocirkulacije pospešuje detoksikacija organizma i razgradnja celulita.
Vakuum terapija koja se sprovodi na određenoj površini tela, vrši endomasažu odizanjem kože od potkožnog tkiva čime se vrši drenaža međućelijske tečnosti, povećava protok krvi i limfe, odnosno pospešuje prokrvljenost kožnih struktura, od unutrašnjosti ka spoljašnjosti.
Kako navodi prim.dr sci. med. Aleksandar Dimitrijević, indikacije za primenu ove terapije su brojne. Izuzetno je dobra kod slabe periferne cirkulacije, kod otoka, proširenih vena i kapilara, a koristi se i kao dodatna metoda u lečenju celulita. Dalje, ubrzava zarastanje kod sportskih povreda i rana, a efikasna je u lečenju arterioskleroze, diabetskog stopala, osteoporoze, reumatizma.
„Suština vakum terapije je izlaganje obolelog segmenta – na ruci, nozi ili trupu – manjem ili većem podpritisku u specijalnim komorama, usled čega dolazi do kapilarnog usisavanja sveže krvi bogate kiseonikom u uzano arterijsko korito, puneći kapilarnu mrežu. Takođe se stimuliše povećan venski povratak i smanjenje venskog pritiska, kao i povećanje limfne drenaže tkiva. Na taj način se omogućava popravljanje poremećene trofike i metabolizma u perifernim tkivima, a samim tim i ublažavanje i otklanjanje bolova, zarastanje postojećih ulceracija, otklanjanja otoka i popravljanje funkcije ekstremiteta i kvaliteta života“, objašnjava dr Dimitrijević koji u svojoj Ambulanti za rehabilitaciju „Dr Dimitrijević“ spovodi ovu terapiju.
Učinci vakuuma:
Odizanjem kože od potkožnog tkiva pospešuje se prokrvljenost kožnih struktura, što snažno poboljšava elastičnost i čvrstoću kožnog tkiva.
Limfna drenaža koja se provodi za vreme vakuumske terapije pospešuje izlučivanje otrovnih materija i suvišne tečnosti iz tela, što pripomaže u detoksikaciji celog organizma.
Mikrocirkulacija ubrzava regeneraciju kožnog tkiva, što pospešuje nestanak ili redukciju manjih postojećih kožnih defekata (ožiljaka, strija)
Pojačani krvotok omogućuje brži dotok hranjivih materija i kiseonika do svih delova tela, što poboljšava imunološki sastav čitavog organizma, ugodno deluje vrlo opuštajuće i na mišićne strukture i pripomaže u oslobađanju mišićne napetosti.
Masažom se uklanjaju fibrozni čvorići, te brzo i efikasno razbijaju masne naslage i redukuje celulit.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.