Kako da se probudite lepi?Ako su podočnjaci, čupava kosa ili podbulo lice prvo što ugledate čim se probudite, evo par saveta koji će vam pomoći da izgledate savršeno čak i ako ustajete u 6 ujutru.
Položaj spavanja
Ovo su loše vesti za sve one koje vole da spavaju na stomaku. Prosečna težina glave je oko 3 do 3, 5 kg što zapravo stvara popriličan pritisak na vaše lice i to iz noći u noć. Većina dermatologa može odrediti na kojoj strani spavate po količini bora koja se stvara na dom delu lica. Ukoliko ne možete da spavate na leđima probajte da spavate sa strane. A za sve one koje mogu da spavaju na leđima, potrudite se da vam jastuk bude malo veći, jer će tako gravitacija omogućiti bolji protok krvi i limfe, te se neće stvarati višak tečnosti, odnosno nećete se buditi sa jastucima oko očiju.
Izbelite zube
Ako želite da se ujutru probudite sa prelepim osmehom uveče jednostavno namažite zube sa sredstvom za izbeljivanje zuba i ujutru ćete imati prelep blistav osmeh.
Hidrirajte stopala
Namažite stopala masnijom kremom, može čak i vazelin, zatim navucite čarape kako biste zadržali kremu na stopalima i tako prespavajte. Ujutru ćete se probuditi sa negovnim stopalima. Ukoliko vam ne smeta možete isto to da uradite i sa rukama, odnosno da ih namažete a potom navučete neke tanke pamučne rukavice i tako prespavate. Vaše ruke će ujutru biti puno nežnije.
Vežite kosu
Blago vežite kosu trakom na vrh glave. Ovo će doprineti da vam kosa ujutru dobije na volumenu.
Tretirajte kosu dok spavate
Jednom nedeljno nanesite masku za kosu i prespavajte s njom. Ujutru kada je operete vaša kosa će biti lepa i negovana.
Probudite se sijajući
Pomešajte kap tečnog pudera sa kremom za noć, ili korititie kremu koja već u sebi sadrži malo tonera. Najbolje je da kremu nanesete sat pre spavanja kako se ne bi skinula u dodiru sa jastukom.
Jastuk od satena
Kako biste umanjili sitne bore ili izgužvani izgled lica, presvucite jastuk satenskom jastučnicom. Saten je mnogo mekši materijal od pamuka, te se trenje svodi na minimum tokom spavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.