depilaciju intimne zoneUkoliko još niste skupile hrabrost za depilaciju intimne zone, evo par saveta i preporuka:

Uglavnom ste u početku brijale prepone i konačno ste se odlučile za depilaciju? Trebalo bi da znate, da bez obzira da li koristite hladan ili topao vosak, prva depilacija će biti najbolnija.

To je zato što je koren dlake izuzetno jak. Ali već sledećih puta bol će biti manji, neko ga možda više neće ni osećati posle dovoljnog puta ponavljanja.

Na predelu prepona koža je izuzetno tanka i osetljiva, najbolje bi bilo da vam kozmetičar sam preporuči depilaciju toplim ili hladnim voskom, ili kombinaciju ova dva. Kasnije ćete već sami videti koji vam princip više odgovara.

Neka vam dlake u ovom predelu budu duge ne manje od pola centimetra, ali ni predugačke, jer može doći do lomljenja dlake, a ne čupanja iz korena.

Pre tretmana, ako je moguće „istuširajte“ prepone toplom vodom, kako bi dlake omekšale, a pore se otvorile. Opustite se. Izbegavajte depilaciju prepona nedelju dana pre i tokom ciklusa.

Posle tretmana, nanesite losion koji u sebi sadrži aloe veru. Barem 2 puta nedeljno koristite sundjer za tuširanje u tom predelu kako biste uklonile mrtav deo kože i sprečile urastanje dlaka. Ukoliko imate urasle dlake, NE NIKAKO same da se bavite tim problemom! Posetite dermatologa ili kozmetičara da vam sterilnim iglama uklone dlake koje su urasle. Ako se problem sa uraslim dlakama nastavlja, možda bi bilo najbolje da zaboravite na depilaciju neko vreme i vratite se dobrom starom brijaču. Ne preporučuje se upotreba krema za bikini zonu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.