Nanesite parfem na mesta na kojima osecate pulsKako da nanesete parfem pre posla, a da ceo dan mirišete? Saznajte uz ove male cake koji će sigurno produžiti trajanje vašeg omiljenog mirisa!
Ako ste tipična žena, onda obožavate parfeme i verovatno tražite one koji će vam se što duže zadržati na koži. Osim od kvaliteta samog parfema, dužina trajanja na vašoj koži zavisi i od nekih stvari koje vam otkrivamo u nastavku.
Naime, postoji trikovi koji mogu da vam produže trajanje parfema. Donosimo vam 7 pouzdanih načina uz koje će se vaš parfem zadržati na vašoj koži satima.
Nanesite parfem neposredno nakon tuširanja
Jeste li znali da se vaše pore otvaraju kada ste pod tušem? Zato ako parfem nanosite odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, vaša koža će bolje upiti parfem i on će trajati duže. To je zapravo jedan od najboljih načina da vam parfem potraje duže.
Nahranite svoju kožu
Pre nego stavite parfem trebalo bi dobro da hidratizirate kožu. Naime, parfem nije dobro da nanosite na suvu kožu jer je njegovo trajanje u tom slučaju kraće.

Nemojte trljati kožu
Mnoge žene imaju naviku prilikom nanošenja parfema da protrljati dlanove jedan o drugi, ali to bi trebalo izbegavati. Naime, trljanje će “razbiti” miris parfema pa će njegovo trajanje biti mnogo kraće. Jednostavno nanesite parfem i ostavite ga da se osuši, bez trljanja.
Nanesite parfem na mesta na kojima osećate puls
Želite li da vaš parfem traje što duže, trebalo bi da ga nanosite na tačke na telu na kojima osećate puls. Dakle, na grudi i iznad dlanova. Takođe, možete naneti malo parfema i na područje iza uha. Na taj ćete mirisati mnogo duže nego inače.
Izaberite parfem s jakom bazom
Kada ste u potrazi za parfemom, odaberite onaj čiji su bazni sastojci malo snažniji. Najdramatičnije bazne note u parfemu su ujedno i one koje najduže traju. Bor, pačuli, vanila i mošus su note koje su poznate po svojoj dugotrajnosti. Imajte to na umu.
Poprskajte četku za kosu
Ako zaista želite da vaš parfem traje dugo, onda poprskajte svoju četku za kosu s kojom ćete se očešljati. Parfem u kosi se vrlo dugo zadržava pa je to odličan trik za dugotrajnost.
Nemojte preterivati s mirisima
Gel za tuširanje, mleko za telo, dezodorans, parfem… Hm, ako koristite sve navedene proizvode onda mirišete na svašta. Zato, ako vam parfem ima jak miris, onda odaberite ostale proizvode s neutralnijim mirisom da ne bi ljudi padali u nesvest dok su pored vas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.