ShowImage.aspxKenzo Takada je rođen 1939. godine u Himeji-u. Njegov otac je bio vlasnik jedne tradicionalne čajdžinice, čiji su redovni gosti bili poznati trgovci sa kimonom. Kenzo-a su još u detinjstvu privlačile fine tkanine, pa je još tad počeo da kreira odeću za lutke.

Njegova želja da postane dizajner je bila toliko velika da je uspeo čak i da ubedi svoju tradicionalnu porodicu, da mu dozvole da se upiše u školu dizajna. Iako je tokom celog svog školovanja bio primoran da radi, 1960. godine je završio umetničku školu u Tokiju sa izuzetnim uspehom. Njegovi radovi su ubrzo dostigli veoma veliki uspeh, o čemu svedoče SOEN nagrade, koje su se smatrale jednim od najpriznatijih nagrada iz oblasti dizajna u Japanu. Takada je do svoje 21. godine postao jedan od najuspešnijih dizajnera u svojoj zemlji. Međutim on se nije zadovoljio time. Redovno je proučavao francuske trendove i uvek je priželjkivao da ode u Pariz. Uprkos negodovanju njegove porodice i nastavnika, on je prodao svoja kola i sa samo nekoliko franaka u svom džepu uputio u Pariz. Iako nije znao ni reč francuskog uspeo je da se zaposli u jednoj firmi tekstila. Svoj prvi uspeh je postigao `65. godine, kada je njegove skice kupio Louis Féraud. Od tada je njegova karijera počela da napreduje, pa je samo 5 godina kasnije uspeo da otvori svoju prvu firmu.

Proizvodnja parfema je počela tek 1988. godine, kada je kreiran prvi njegov ženski parfem. Glavne komponente ovog parfema su činili magnolija, gardenija i ylang-ylang. Bočica parfema je bila napravljena u obliku kamena, što je imalo za cilj da naglašava poreklo Takade.Nakon pojave prvog parfema na tržište stalno dospevaju novi proizvodi. Jedan od veoma interesantnih parfema je Parfum d’été, koji je kreiran 1992. godine. Ona je imala ambalažu, koja je imala oblik lista drveta, koji je trebao da simbolizira atmosferu leta. U ovom parfemu su dominirali miris breskve, zumbula, ljiljana, jasmina, sandalovine, mošusa i kedra.

Za razliku od većine kreatora, Kenzo je uvek sam kontrolisao ceo tok proizvodnje parfema. Jedan od njegovih najuspešnijih i najpoznatijih parfema je bio Flower by Kenzo, koji je svoj uspeh mogao da zahvali usklađenosti savršene ambalaže i kombinaciji savršenih mirisa. Motiv crvenog cveta maka je davala ovom parfemu razigranu eleganciju. Sa ovim parfemom je Kenzo zaista postigao svoj cilj, stvoreći miris, koji je čoveka odnosio do polja cvetova makova, gde se mogao čuti cvrkut ptica, zujanje pčelica, i žuborenje potoka.

Takada se 1999. godine povukao iz sveta mode ostavljajući modnu kuću svojim pomoćnicima, međutim 2005. godine se ponovo vratio sa novom kolekcijom Gokan Kobo, koji je obuhvatao brend posuđa, predmeta za domaćinstvo i nameštaja.

Izvorni link: http://zenskiparfemi.com/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.