Ajurveda, je najstariji, najcelovitiji i najverodostostojniji sistem prirodne medicine, za stvaranje zdravlja, lepote i dugovečnosti. Sto posto je prirodna i ima veliki uticaj na opšte psihofizičko stanje organizma. ajurveda

Kombinujući različite masažne tehnike sa širokom lepezom specijalnih biljnih ulja, ajurveda dovodi organizam u potpuni balans. Individualno kreiran režim ishrane, različiti suplementi , joga i meditacija su takodje deo holsitičkog pristupa.

Ajurveda nema nus efekte, tretirajući jedan problem, ne utiče na stvaranju novih. Uklanjajući neravnotežu jednog dela tela, istovremeno jača telo kao celinu.

Iz Ajurvede su nastali svi tradicionalni sistemi prirodne medicine, uključujući i kinesku, sidha i starogrčku makrobiotiku.

U spa Centru Lago di Spa (Majevička 2n, Beograd) možete iskusiti neverovatnu moć Ajurvede koja se izvodi od strane Doktora Vijasa koji ima preko 30 godina praktičnog iskustva u mnogim zemljama sveta i terapeuta iz Kerale.
ZAŠTO AJURVEDA ?
– Zato što je Ajurveda najtariji, najcelovotiji i najverodostojniji, sistem za stvaranje zdravlja, lepote i dugovečnosti.
– Zato što je 100% prirodna i usklađena sa prirodom na svakoj tački zemljine kugle.
– Zato što je naučno dokazana, sistematična i efikasna.
– Zato što ne stvara nikakve štetne nus efekte (tretirajući jedan problem ne stvaraju se novi)
– Zato što ima korisne nus efekte (uklanjajući neravnotežu iz jednog dela tela, istovremeno se jačaju i svi drugi delovi i telo kao celina)
– Zato što je proverena hiljadama godinama prakse (spisi na kojima se zasniva savremena ajurveda stari su i do 5000 god)
– Zato što je logična, razumljiva i lako primenjiva u svakom podneblju, za svakog čoveka bez obzira na pol, rasu, veru i psiho-fizičke odlike)
– Zato što su iz nje nastali svi tradicionalni sistemi prirodne medicine, uključujući kinesku, Unani, Sidha i starogrčku makrobiotiku.
– Zato što su najbolje ajurvedske komapnije svetski lideri u proizvodnji sredstava za zdravlje, lepotu i dugovečnostb – kako u pogledu kvaliteta, tako i u pogledu zastupljenosti na svetskom tržištu, delotvornosti proizvoda i cenama.
  KLASIČNE AJURVEDSKE METODE ZA POBOLJŠANJE FIZIČKOG STANJA I RELAKSACIJU
ABJANGA
Abjanga je sinhronizovana herbalizovana uljna masaža koja se izvodi u preciznom ritmu i po strogo odredjenoj šemi, oživljavajući glavne tokove u telu (meridijane) i najvažnije energetske čvorove(čakre-marme). Ovaj postupak donosi opuštanje i smirenje duhu, ishranjuje kožu i pomaže prirodnom procesu izdvajanja i izbacivanja štetnih materija.

UDVARTANA
Udvartana је masaža specijalnim supstancama koja je namenjena pre svega za uništavanje masnih naslaga u telu i ima neverovatan ucinak kod mrsavljenja i celulita.
SVEDANA
Svedana( sto u prevod znaci znojenje) je osnovni tretman za uništavanje toksina rastvorljivih u vodi. Ajurvedska sauna se odlikuje upotrebom odabranog bilja čije esencije se nalaze u pari kao i vrlo niskom temperaturom (oko 40C). Glava se nalazi potpuno izvan domašaja pare, jer prevelika toplota šteti mozgu. Odlična je kod viška sluzi, gojaznosti, ukočenosti, reumatskog i osteo-artritisa, slabe cirkulacije i drugih problema izazvanih zastojima i blokadama u organizmu.
NASIJA
Nasija je izvanredna, anti-stresna, opuštajuća procedura koja je pokazala odlične rezultate kod glavobolja, nesanice, hroničnih upalnih procesa u nosu, poremećaja pamćenja i zujanja u ušima. Ovo je izuzetno efikasna procedura za poboljšanje toka prane (prana je životni dah ili životna sila, njen sinonim na zapadu je kiseonik) Ljudi koji pate od hroničnih glavobolja, sinusitisa i različitih problema povezanih sa centralnim nervnim sistemom, mogu osetiti olakšanje kada se tok prane dovede u ravnotežu.
NETRA TARPANA
Netra tarpana je procedura za opuštanje očiju i mišića oko očiju. Odlična je za jačanje i čišćenje očiju-stoga se koristi kod konjuktivitisa, infekcija, slabog vida i drugih problema sa očima.
PINDA SVEDA
Pinda sveda je specijalna ajurvedska masaža koja se vrši vrućim i hranjivim supstancama kao što je vreo sutlijaš umotan u specijalne vrećice. Ova masaža ishranjuje i regeneriše atrofirane mišiće i degenerisane zglobove, istovremeno ih čisti, podmazuje i ishranjuje.
ŠIRODARA
Širodara predstavlja neposredno stimulisanje trećeg oka i verovatno je najprijatniji tretman. Tokom jedne seanse koristi se oko 2-2,5 litara toplog susamovog ulja koje se u postojanom mlazu izliva na centar čela. Ovo je najbolja procedura protiv stresa, napetosti, strahova i mnogih drugih neravnoteža u centralnom nervnom sistemu.

PANČA-KARMA – Pet postupaka proćiščavanja
Izbacite telesne viškove i otrove na bezbedan i proveren način i ponovo osetite: Lakoću, polet, vitalnost, radost, smirenost.
Posle veoma duge i iscrpljujuće zime, koja je obilovala naglim i drastičnim promenama vremena, telu je potreban oporavak i čišćenje nagomilanih otpadaka metabolizma.
Ajur-vedski ekspert iz Indije, dr. Mahendra Vijas može vam preporučiti više različitih strategija i delotvornih saveta kako da se na najprirodniji način ponovo vratite u „top formu“.
Osim panča-karma ( popularan sanskritski izraz za pet postupaka prociscavanja citavog tela ) tretmana, tu su i celovite preporuke za pravilnu ishranu u skladu sa telesnim tipom, zatim upotreba ajurvedskih dodataka ishrani, kao i korigovanje pogrešnih navika, ako postoje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.