Topaz i safirLjubav, prvi sastanak, veza, veridba, brak…..su etape u životima ljudi, koje je pogodila Amorova strela.
Ako se savladaju prva tri koraka, odnos izmedju dvoje ljudi je potpuno spreman na sledeći korak, na veridbu. U ovom periodu muškarci najčešće stavljaju sebe u veliku dilemu, naročito ako žele da iznenade svoju partnerku sa specifičnom veridbom i vereničkim prstenom. Svaki nakit, pa i prsten je ukras od plemenitog metala, koji ima ozbiljnu nematerijalnu, ali i materijalnu vrednost. Prenosi osećanja i predstavlja jedan od najintimnijih predmeta, koji simbolizuje veoma snažnu povezanost između dvoje ljudi. Trendovi vezani za prstenja su se menjali tokom vremena, tako da se danas na tržištu može pronaći široka paleta najraznovrsnijih prstenova. U poslednje vreme sve više postaju popularni prstenovi sa dragim kamenjem.
Drago kamenje je veoma vredno blago prirode i veoma često mu se prirodaje mnogo dublje značenje od njihove vrednosti. Spiritualno značenje dragih kamenja je obavijeno sa raznim kulturološkim običajima, starih nekoliko hiljada godina. Njihov uticaj na život je primećen još u srednjem veku, pa je u skladu sa tim, svaki horoskopski znak dobio svoj zaštitni dragi kamen.
Topaz je zaštitni kamen osoba rodjenih u znaku strelca. U prirodi se može pronaći u najrazličitijim bojama. Skala boja se obično kreće od tamno crvene do ledeno plave. Plavi topaz je predivno i čudesno drago kamenje, obavijeno sa puno mističnosti. Svoju popularnost pre svega može zahvaliti lakoj obradivosti. Prema verovanju svom nosiocu daje dug život, snagu, pitomost i mudrost.
Drugo takodje veoma značajno drago kamenje je safir plave boje, zaštitni kamen osoba rođenih u znaku vage. Obično se ubraja u grupu „velikih“ dragih kamenja, gde se nalazi još i rubin, smaragd i naravno dijamant. Safir je vrsta korund minerala i posle dijamanta je sledeće najtvrđe drago kamenje. U prirodi se može pronaći u više nijansi u zavisnosti od sadržaja „zagađujućih materija“ u sebi. Za plavu boju safira je zaslužan gvožđe i titan. Njegova nalazišta su pretežno locirana na Madagaskaru, ali se mogu pronaći i na Tajlandu, Šri Lanki, Australiji i USA.
Predstavlja omiljeno kamenje mnogih, pre svega zbog svoje intenzivne baršunasto plave boje. Pruža veoma lep prizor kada je u nakitu ukomponovan sa malim dijamantima. Smatra se da je safir povezan sa svim čakrama, a naročito povoljno deluje na limfne čvorove, vid, na bolesti krvi i stres.
Ovo su samo dva draga kamenje od ukupno 12, koji su zbog svojih lekovitih, ali i brojnih drugih pozitivnih dejstava na čoveka dodeljeni horoskopskim znakovima.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.