kokosovo_uljeUlje kokosa se vekovima koristi u Indiji kao jedan od najboljih preparata za kosu, čineći je boljom, zdravijom i utičići na njen brži rast – zahvaljujući esencijalnim proteinama kojim obiluje, a zahvaljujući svojim sastojcima, najsličniji je ljudskoj potkožnoj masti, čime je i najkompatibilniji sa kožom, zbog čega se ovo ulje sve više koristi u kozmetičkoj industriji.
Svakodnevno korišćenje kokosovog ulja ojačava kosu, prodirući sve do samog korena i delujući na svaku dlaku ponaosob. Korišćenjem pre šamponiranja, kokosovo ulje redukuje problem peruti, bez potrebe za upotrebom bilo kakvih hemijskih preparata. Masiranje ovog ulja u sam skalp takođe pomaže i u smanjenju stresa.
U službi kose, kokosovo ulje možete koristiti na nekoliko načina. Za intenzivno i duboko prodiranje, nanesite 3 do 4 kašičice ulja na kosu pred spavanje, masirajući ga u skalp i po kosi – ako je potrebno, dodajte još malo ulja. Stavite kapu za tuširanje i ostavit da deluje preko noći. Ujutru kosu operite uobičajenim postupkom. Za manje invazivan tretman, nanesite istu količinu ulja, ali ostavite da deluje od 1 do 3 sata a potom šamponirajte i isperite kosu. Isto tako, pola sata pre pranaj kose, umasirajte 2 do 3 kašičice kokosovog ulja u kosu – redovnim ponavljanjem ovog postupka, osim što dobijate revitalizujuć i hranljiv rezultat, uspešno se borite i sa problemom peruti.
Ima antimikrobna svojstva koja potpomažu izlečenju i ‘popunjavanju’ malih pukotina u koži kako bi smanjile mogućnost prodiranja raznih bakterija i mikroba. Dovoljno je da nanesete manju količinu ulja na dlan, ugrejete ga razmazivnjem po dlanovima a zatim blago utrljate na lice, masirajući ga. Zbog svog brzog upijanja, slobodno ga nanesite i više puta, praveći zaštitni film na licu radi što efektnije koristi. Osim toga, kokosovo ulje je odlično za hidrataciju kože, čineći je glatkom i (vremenom) revitalizjućom – obnavlja kožu od sunčanih oštećenja, bubuljica i crvenila kože. Pored toga, naročito je pogodna za suvu i ispucalu kožu, a vrlo je uspešna i u omekšavanju i obnavljanju zanoktica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.