Ajlajneri_u_bojiHit – Poznate svetske kuće za ovo proleće i leto nude mnoštvo nijansi od zelene, plave, ljubičaste, braon, pink...
Vizažisti ajlajner često koriste u raznim stilovima šminkanja najviše zbog toga što se sa njim mogu poigrati na razne načine i zato što savršeno ističe oči.

Ove sezone apsolutni hit su ajlajneri u različitim bojama. Poznate svetske kuće za ovo proleće i leto nude mnoštvo nijansi od zelene, plave, ljubičaste, braon, pink…

Inače ajlajneri u boji najviše odgovaraju modnom trendu disko stila, koji kreatori predlažu za ovu sezonu. Nova generacija ajlajnera razlikuje se od dosadašnjih pre svega zbog svilenkaste teksture, lakoće nanošenja i činjenice da su otporni na vodu.

Sa njima više nema lakiranih linija na očima koje možete da skinete u jednom potezu. Oni mogu da se koriste i kao senka, jer se lako razmazuju.
Kako se nanose?

 

Vizažisti ne navode posebna pravila, jer ovi ajlajneri pružaju mnogo više mogućnosti nego oni u crnoj boji. Možete ih nositi preko dana i uveče, i uklapati ih uz gotovo sve nijanse koje su aktuelne ove sezone. Evo i nekoliko predloga vizažista koje možete da iskoristite za različite prilike.
* Da biste ajlajner lakše naneli ivicu kapka prvo obeležite tačkama (to uradite olovkom za oči), pa preko njih povucite liniju. Uvek ga nanosite od unutrašnjeg dela oka ka spoljašnjem.
* Za klasičan look dovoljno je da izaberete jednu boju ajlajnera i nanesete je uz ivicu gornjeg i donjeg kapka. Pri tom uz njega uskladite i ostale boje mejkapa na licu.
* Ako želite da svojim mejkapom skrenete pažnju onda izaberite neki intenzivniji stil šminkanja. Nanesite ajlajner na gornji kapak, pa ga razmažite prstom. Potom uz ivicu trepavica nanesite tanku liniju ajlajnerom u istoj boji. Na kraju stavite i malo crne maskare.
* Za one koji vole još upečatljiviji izgled vizažisti predlažu sledeći postupak – povucite liniju srednje debljine do sredine kapka, a potom u drugoj boji nastavite liniju i malo je iskosite nagore.
* Možete i da koristite ajlajnere različitih boja, jednu da nanesete na gornji drugu na donji kapak. Dozvoljeno je čak da ih kombinujete u tri boje, a posebno lepo stoje u varijanti sa zlatnom i srebrnom. Pri tom je najvažnije da sačekate da se prva boja osuši pre nego što nanesete drugu.
Svetlucavi ajlajneri
Uz prolećne i letnje boje u mejkapu, kao i uz disko stil, savršeno idu svetlucavi ajlajneri u raznim bojama. Mogu da budu i deo dnevnog i večernjeg mejkapa, samo ga preko dana kombinujte sa diskretnijom šminkom. Najbolje stoje uz mat senke u kontrabojama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.