Zima je došla i donela sa sobom mnogo hladnih dana. Ove nagle promene temperatura negativno utiču na ljudski organizam. Srčanim bolesnicima pogotovo ne prija ovo vreme. Kao što i naš organizam reaguje na promene vremenskih intervala, tako i naša koža daje nam do znanja da joj je potrebna posebna nega. Ona puca, suva je, a na licu i rukama se pojavljuje crvenilo. Kako da se zaštitimo tokom zime? Pokazaćemo kroz ovaj članak…

zena1Pre svega, koži i telu je tokom zimskih dana potrebna dodatna hidratacija koja igra važnu ulogu u osveženju nje same. Pilinzi i puderi koje koristimo tokom leta, u ovom periodu se ne preporučuju, pošto još više isušuju strukturu kože. Kupanje u kadi takođe treba izbegavati, iako prija u hladno vreme. Savetujemo tuširanje koje će trajati samo nekoliko minuta, najviše 5, koji je dovoljan za održavanje osnovne higijene tela. Izaberite blage sapune i gelove za tuširanje koji su kremaste strukture. Nakon tuširanja i upijanja vode sa tela odmah se namažite sa losionom ili kremom. Učiniće kožu mekšom i postaće baršunasto glatka. Ovu proceduru je potrebno svaki dan ponavljati, jer ćete na taj način jedino dobiti izvanredne rezultate.

Koža na ruci je veoma osetljiva i najviše se ona izlaže vremenskim neprilikama. Prihvatite jedan savet koji će pomoći da Vaše ruke i tokom zime ne budu isušene: Uvek nosite rukavice! Drugo; Više puta na dan koristite kreme za ruke koje sadrže glicerin. Dobre su i najobičnije koje možete kupiti u apotekama, drogerijama i većim samoposlugama. One su intenzivne i proizvedene upravo za sačuvanje vlažnosti Vaše kože ruku.

Pored ovih najobičnijih saveta, bilo bi dobro odvojiti vreme i novac za relaksacionu masažu celog tela. Iako se na prvi pogled čini da je to samo luksuz, verujte, isplati se isprobati nešto poput hidratantne masaže ili aromaterapije. U procesu ovih tretmana se koža prvo očisti sa pilingom, koji poboljšava njenu formulu tako što odstranjuje izumrle ćelije. Nakon toga sledi maska za telo koja se ostavlja nekoliko minuta da deluje. Na kraju, i u većini izdvojenog vremena se vrši masaža koja može trajati i sat vremena. Opustiće mišići, Vi ćete moći nesmetano da uživate u laganim pokretima profesionalca. Kreme i ulja koje se koriste su bitna za osveženje kože. Dobićete telo koja se ponovo rodila. Aromaterapija je zasnovana na relaksaciji putem finih mirisa i parfema. Ljudi su veoma zadovoljni sa ovom masažom, jer mogu potpuno da se opuste i odmore.

Prihvatite gore navedene savete kako bi učinili svoju kožu i telo besprekorno neodoljivom!

 

Izvor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.