mail.google.comLanvin je modna kuća, koju je osnovala Jeanne Lanvin. Ona je svoju popularnost stekla sa kreiranjem veoma udobnih dečjih odevnih kombinacija.

Jeanne je najpre počela da kreira odeću za svoju ćerkicu.Kako je u tom periodu dečja odeća bila samo umanjena verzija odeće odraslih, ona je počela da kreira laganu i ležernu odeću, koju je ukrašavala vezenim motivima. Ove kreacije su se veoma svideli ostalim majkama, pa je ona ubrzo počela da kreira odeću i za ostalu decu. 1908. godine je otvorila svoju prvu firmu, koja se bavila proizvodnjom dečje garderobe. Nakon godinu dana su skoro sva deca bila obučena u njene kreacije. U `30 godinama je kreirala večernje haljine sa trakama i ukrašavala ih je art deco ukrasima. U svojim kreacijama je uvek naglašavala ženstvenost i mladalački duh, iako je ona uvek nosila garderobu crne boje, koga je samo ponekad dopunila nekim sitnim detaljom bele boje.  Pre II. Svetskog rata je kreirala odeću za koje je bilo karakterističan visok struk i vezeni motivi zlatne boje.Do 1918. godine je u njenoj firmi radilo oko 800 radnika u kome je postojalo poseban odeljak za pravljenje odeće, donjeg veša i šešira.Prvi parfem Mon Péché, je bio kreiran od strane ruske kreatorke parfema Madame Zed, koji je veoma brzo dostigao uspeh i u Evropi, ali i u Americi. 1927. godine je kreiran sledeći parfem Arpège, koji je bez sumnje bio remek delo. Kreiranje ovog parfema je trajalo skoro dve godine. Jeanne je obezbeđivala sva potrebna materijalna sredstva kako bi kreatori mogli da rade sa najkvalitetnijim komponentama, jer je htela da obraduje svoju ćerku sa jednim jedinstvenim poklonom. Kada je njena ćerka dobila ovaj parfem, imala je osećaj da je parfem sastavljen od kombinacije prirodnih mirisa cvetova, koji je uporedila sa vodopadom muzičkih nota „arpeggio“, pa je tako i sam parfem dobio naziv.

Ambalažu ovog parfema je dizajnirao Paul Iribe. Bočica je bila crne boje, okruglog oblika (na kome se nalazio logo zlatne boje) sa čepom u obliku maline.
2002. godine je nastala modifikovana verzija ovog parfema pod nazivom Éclat D’Arpège. Njena bočica je takođe bila okruglog oblika, dizajnirana u art deco stilu, sa čepom od providnog dijamanta sa dva metalna prstena. Glavni mirisi ovog parfema su bili limun, bergamot, gorka narandža, majčina dušica, jasmin, sandalovina i mošus.Ambalaža u obliku lopte je vremenom postao zaštitni znak modne kuće Lanvin.
1989. godine je firmu kupio engleski Midland Bank, zatim Louis Vuitton, pa L`Oreal, a od 2001. godine je prešla u vlasništvo firme Shaw-Lan Wang, koji su 2006. godine prodali licencu parfema za oko 16 miliona evra.

 Izvorni link: http://parfemiprodaja.com/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.