lepote-sredozemljaRomanske zemlje, Italija, Španija i Portugal, iz sezone u sezonu, sve popularnije kod naših turista. Apenini koštaju od 250 do 500 evra, a Pirineji od 300 do 600 evra
DESTINACIJE poput Italije, Španije i Portugala poslednjih godina sve više se nalaze u turističkim ponudama domaćih agencija. Kada je Italija u pitanju uglavnom se nude Lido di Jesolo, gde se može letovati za 250 evra i Sicilija, za koju je potrebno izdvojiti od 380. Na obale Španije, ali i Portugala može se sa oko 300 evra.
Kraljevina Španija, popularna je destinacija za turiste iz celog sveta. U ponudi domaćih agencija najzastupljenija letovališta su Kosta Brava, Ljoret de Mar i ostrvo Majorka. Za letovanje na obalama kopnenog dela Španije trebalo bi odvojiti od 280 evra, dok je Majorka nešto luksuznija varijanta i desetodnevni odmor staje 330 evra.
Desetodnevni boravak u Kosta Bravi, koji podrazumeva prevoz autobusom i deset noćenja sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice, košta od 280 do 450 evra. Ista usluga u Ljoret de Maru, uz avionski prevoz staje oko 480 evra sredinom juna.
Posebnu priču turistima će ispričati Majorka. Njenim gostima je najprivlačniji glavni grad najvećeg ostrva Španije, Palma de Majorka, gde mogu uživati u bogatom noćnom životu. Avio aranžman u trajanju od 10 dana, sa noćenjem u hotelu sa dve zvezdice, krajem juna staje oko 330 evra.
Bilo da su u pitanju obilasci gradova, šoping ture ili sezonski odmor, „svi putevi vode“ u Italiju. Najviše ponuda ima za dve destinacije, Lido di Jesolo na severu i za Siciliju na jugu. Do kraja juna cena aranžmana u Lidu je 269 evra, da bi se u periodu do polovine jula povisila za 50 evra, a u avgustu dostiže maksimalnu cenu od 385 evra. Cene podrazumevaju autobuski prevoz, sedam noćenja i polupansion.
Nešto skuplji izbor bi predstavljalo letovanje na ostrvu Sicilija. Ako se turisti odluče za paket aranžman od 11 dana, avionski prevoz i hotel sa tri zvezdice, cene se kreću od 435 u junu i septembru, do 509 evra u avgustu.
Sem Italije i Španije, i Portugal je sve primamljiviji srpskim turistima. Pre svega aranžmani su dosta jeftiniji od prethodnih godina. Uvođenjem čarter letova, ponude za letovanje u Portugalu je postalo dosta povoljnije. Iz Beograda ne postoji direktni let do Portugala, već se ide uglavnom do Madrida, ili Barselone, a karte „lou kost“ kompanijama mogu se naći već od 110 evra, ukoliko se na vreme rezervišu. Jedno noćenje u letovalištu Kaškaiš, ili Lisabonu košta oko 50 evra, u hotelu sa tri zvezdice, dok jedan dan na jugu ove zemlje, u Albufeiri košta oko 30 evra.                                                                                                                                                                        

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.