tur-egipat-MALA-hurgadaTURISTI koji se pripremaju da ove godine posete Egipat i uživaju u svim njegovim čarima treba da znaju da je ovo zemlja u kojoj je revolucija – završena. Iako velike svetske televizije izveštavaju o demonstracijama na ulicama Kaira, „Novosti“ su se, uz pomoć turističe agencije „Triniti travel“, uverile da su ovo, zapravo, samo politički mitinzi partija koji se događaju – samo na jednom trgu u zemlji.
One koji na sever Afrike ne idu zbog skupe cene avionske karte obradovaće nova odluka vlade Egipta. Ministar civilnog vazduhoplovstva ove zemlje, Husein Masaund, ekskluzivno je najavio da će od sledeće godine njihova glavna avio-kompanija udvostručiti broj letova nedeljno za Beograd! Tako se očekuju i dosta povoljnije avionske karte.
– Srpsko tržište jeste malo u odnosu na ukupan broj turista koji posete godišnje Egipat, ali ima ogroman potencijal – kaže ministar Masaund na specijalnom sastanku za srpske novinare u Kairu. – Zato smo odlučili da uvedemo sedam letova nedeljno, a putnike će prevoziti „Er Kairo“, koji je u sklopu „Idžipt era“. Srbija će biti centar našeg poslovanja na celom Balkanu.
Širom turističkih letovališta u Egiptu, kao što je Hurgada, od nereda nema ni traga. O tome svedoči i činjenica da je vanredno stanje ukinuto, posle 30 godina, koliko je bilo na snazi.
Centar grada je življi od bilo koje morske destinacije u Evropi, pa je raj za šoping. Na svakom koraku prodavci, sa mnogo žara, nude turistima da pazare suvenire. Noćni život je jako aktivan, pa posetioci mogu da posete neku od skoro stotinu diskoteka, barova ili restorana.
Treba znati da je hotelski smeštaj ovde na najvišem nivou, pa se hotel sa pet zvezdica potpuno razlikuje od onog u drugim zemljama. Hotel „Palm rojal soma bej“ u Hurgadi jeste raskoš Egipta u malom. Ovaj rizort ujedno ima i ubedljivo najlepšu plažu Hurgade! Tu je i deo za kajt, vožnju zmaja sa daskom za surf. Vlasnik trenerskog tima i jedan od najboljih u ovom sportu je rođeni Beograđanin, pa turisti ne moraju da brinu da će imati jezičku barijeru.
Oni koji krenu put glavnog grada Egipta iz neke od turističkih destinacija doživeće pravi kulturni šok! Predgrađe Kaira je potpuno osobeno. Svuda su stambeni kvartovi od kojih nijedan nema krov! Razlog je u tome što se za završenu zgradu plaća porez. Žitelji grada, i žene i muškarci, obučeni su u dugačke platnene odore. Saobraćaj je jedinstven, jer ne postoje trake u bilo kojem smeru, kao nijedan pešački prelaz, dok je naša ekipa spazila samo jedan semafor!
Turistički deo u Gizi, gde su smeštene piramide, Sfinga, kao i Dolina kraljeva, nešto je sasvim drugačije. Posetioci će posetiti mesta gde je stvarana prva civilizacija. Predeo je potpuno autentičan i stvara još lepši utisak nego sa fotografija drugih, koji su već uživali u ovoj destinaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.