putovanje-sa-bebom-u avionuko ste rešili da putujete s bebom avionom, spremite se za veliki test strpljenja. Gužva i ljudi na aerodromu, bezbednosne provere, prtljag… Ali, za vas ni to nije nepremostivo!
SEDIŠTE ZA BEBE
Najsigurnije je da ponesete bebino sedište za automobil, koje ćete pričvrstiti za posebno sedište u avionu. Ili, ako imate specijalna kolica čije sedište može da se odvoji, iskoristite njega. Ako nemate novca za još jednu kartu, pri kupovini pitajte da li mogu da vam daju mesto do prolaza, kako biste imali malo više prostora za bebu.
DOBRO SE RASPITAJTE
Čak i ako ćete bebu držati u naručju, potrebno je da i ona ima bording kartu. Raspitajte se da li je potrebno da nosite neka posebna dokumenta, kao što je bebina krštenica, na primer.

BUDITE SPREMNI
Budite spremni na to da beba može da povrati, da pelena može da procuri, da može da joj se prospe sok ili mleko… Spakujte koju pelenu viška u ručnom prtljagu i rezervnu bluzu za vas.
MLEKO I SOKOVI
Sve napitke koje nosite spakujte u posebnu torbu, koja vam je laka za otvaranje i rukovanje. Ako pravite mleko za bebe, najbolje je da kupite vodu nakon što prođete sigurnosni pregled i da smućkate mleko tik pre nego što ćete ući u avion.
SIGURNOSNI PREGLED
Ako putujete porodično, napravite plan. Jedno od vas dvoje nek nosi bebu, a drugo nek se brine za ostalo. Ako putujete sami s bebom, prvo sav prtljag i torbe stavite u aerodromska kolica, pa tek onda uzmite bebu u naručje. Ne paničite, opustite se, uvek će se naći neko ko će vam pomoći.
NOVA PRAVILA
Nova pravila za bezbednosnu proveru na aerodromima malo su olakšala putovanja, i odnose se na decu ispod 12 godina. Jedno od njih je da zaposleni nikad neće odvajati dete od roditelja, deca mogu ostati u obući, i imaće nekoliko pokušaja prolaska kroz vrata detektora.
BEBINE UŠI
Zaštitite bebine uši prilikom letenja od pritiska. Češće joj dajte da pije vodu ili mleko, ili je dojite. To posebno važi za period tokom poletanja i sletanja.
NERVOZA
Ne budite nervozni i pod stresom, jer ćete ih preneti na bebu. Opustite se, igrajte se s njom, upoznajte nove ljude.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.