dubaiSmješten između Europe i Azije, na južnoj obali Arapskog zaljeva, Dubai je dragulj na kruni Ujedinjenih Arapskih Emirata, a Abu Dhabi je glavni grad. Dubai broji 1.4 milijuna stanovnika, od kojih je oko 70% stranaca, većinom iz Azije, ali i istočne i zapadne Europe, koji imaju svoje firme, poslovna ulaganja ili zaposlenike. Ljudi su jako gostoljubljivi i prijazni.

Pri samom spomenu Dubaia prve asocijacije su jasne; bogatstvo, zlato, turizam, te najskuplji hoteli čiji sami vrhovi dodiruju nebo. Teško je, stoga, zamisliti da je prije manje od jednog stoljeća Dubai bio razasuto selo u pustinji gdje su beduinska plemena lutala i mnogi doseljenici se skupljali oko obala zaljeva. Dok je Europa unaprijeđivala svoju industriju i gradove nakon 1. svjetskog rata, Dubai još nije imao vode, pravih cesta i jedino prijevozno sredstvo je bila deva.

Alidubai-marina-at-night ss.jpg onaj pravi, izvanredni uspon Dubai je doživio otkrićem nafte, te je nekoliko godina kasnije izvezo prvu veliku pošiljku nafte. Nevjerojatan uspjeh toga pothvata ubrzao je razvoj, te osigurao blagostanje i dobrobit svojim naseljenicima. Dubai je radio na tome da izgradi svoju infrastrukturu od prijevoznih sredstava, škola, bolnica, turističkog razvoja i drugih stavki naprednog društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.