CannesKan je u punom sjaju u maju, kada se održava čuveni filmski festival, kada slike zvezda koje šetaju crvenim tepihom u Palati festivala (Palais des Festivals) odlaze na ekrane širom sveta. Za mnoge je ovaj grad na francuskoj Azurnoj obali sinonim za ovaj glamurozni događaj.

Jedan od najboljih načina da dobijete ležaj u Kanu je da se ukrcate u beli turistički vozić – Petit Train touristique de Cannes koji saobraća svakim danom od 7 do pola 12 noću, ali u zavisnosti od sezona (npr. u novembru nema vožnji).

Izaberite jednu od dve rute: Za pogled na sjajni moderni Kan, ukrcajte se u prednji deo ispred jednog od dva gradska kazina za dugu vožnju kroz ulicu La Kroazet i njene susedne ulice.

 

Za vožnju kroz uske ulice starog grada (Le Sukuet), ukrcajte se u La Kroazet ulici na strani koja gleda ka moru preko hotela Mažestik.

Obe ture polaze na sat vremena. Traju oko 45 minuta, u zavisnosti od saobraćaja. Jeftinija je tura u starom gradu, a kombinacija obe karte košta 10 evra za odrasle, 5 za decu ispod 10 godina. www.cannes-petit-train.com.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.