Kenya-MonbasaBroj turista u Keniji porastao je 15 odsto na godišnjem nivou u prva tri meseca 2011. Ova istočnoafrička zemlja očekuje rekordan broj dolazaka drugu godinu uzastopno
NAJROBI – Broj turista u Keniji porastao je 15 odsto na godišnjem nivou u prva tri meseca 2011, dok istočnoafrička zemlja očekuje rekordan broj dolazaka drugu godinu uzastopno, saopštila je danas vlada u Najrobiju.

Kenija, najveća privreda na istoku Afrike, zaradila je rekordnih 74 milijardi šilinga (854 miliona dolara) u 2010, čime je turizam bio najveći izvor devizne zarade zemlje, preneo je Rojters.

 

U prvom tromesečju broj dolazaka povećan je na oko 314.000, u odnosu na 272.000 u istom perioidu 2010. godine, izjavio je ministar turizma Nadžib Balala.

Kenijski turizam se postepeno oporavlja nakon postizbornog nasilja 2008. godine i efekata globalne finansijske krize koja je umanjila broj dolazaka gostiju u 2009.

„Očekujemo još jednu rekordnu godinu turističkih dolazaka,“ izjavio je Balala, koji predviđa rast od oko 20 procenata.

On je naglasio da bi u nastojanju da se poveća broj turista trebalo obezbediti prisustvo globalnih hotelskih brendova koji će privući nove goste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.