prepustite_se_uivanjuOdmor nije potreban samo vašem telu, nego i duši. Da biste to postigli, najvažnije je da se oslobodite uobičajenog načina razmišljanja
Kada narednog vikenda najzad bude počeo vaš dugoočekivani godišnji odmor, mislićete da vam po dolasku u hotel i raspakivanja preostaje jedino da uživate. Ali da li je baš uvek tako? Koliko puta do sada vam se dogodilo da godišnji odmor ne ispuni u potpunosti vaša očekivanja? Pokvarilo se vreme, dete se razbolelo ili vi niste mogli da odagnate poslovne brige! Stručnjaci tvrde da sama promena mesta boravka u trajanju od nekoliko nedelja, pa ni izležavanje na najlepšoj peščanoj plaži koju možete da zamislite, nisu garancija da ćete se zaista odmoriti. Naime, odmor nije potreban samo vašem telu, nego i duši. Od stanja duha u velikoj meri zavisi da li ćete se na odmoru zaista opustiti, zaboraviti sve stege i frustracije i potpuno se osvežiti. A da biste to postigli, najvažnije je da se oslobodite uobičajenog načina razmišljanja, tvrde psiholozi.

* Ne mislite na posao. Nedelju – dve pre odlaska na godišnji odmor učinite dodatni napor i završite sve započete projekte kako vam odmor ne bi preseo. Zar da na plaži razmišljate o nezavršenom poslu i onome šta vas očekuje kada se vratite.

* Ne trošite energiju na negativne detalje. Ne nervirajte se za svaku sitnicu jer ćete biti uvučeni u opaku spiralu stresa iz koje se nećete lako iščupati. Pa šta ako vaš avion kasni, ako je hotelska soba skučena ili posluga u restoranu nije na očekivanom nivou!?

* Ne opterećujte se sopstvenim izgledom. Pomirite se sa činjenicom da ste s godinama nabacili pokoji kilogram viška i ne strahujte od tuđih pogleda na plaži. Među njima zasigurno ima i onih koji su puni divljenja. Čemu kompleksi kada vam novi kupaći kostim odlično pristaje, a šarena marama ovlaš vezana oko bokova uspešno prikriva obline? Uostalom, višednevni odmor, boravak u prirodi, sunce i plivanje uskoro će vas zaista učiniti lepšom.

* Prepustite se uživanju. Družite se sa decom, plivajte, šetajte se, bavite se nekom novom aktivnošću. To će vam pomoći da shvatite da umete da uživate i u vrednostima za koje tokom godine niste imali dovoljno vremena. Možda ćete čak poželeti da, čim se vratite sa odmora, u svoj život unesete i neke pozitivne promene!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.