Kako_se_titite_od_visokih_temperaturaLekari svakodnevno savetuju da se zaštitimo od tropskih vrućina koje će nam i narednih dana „praviti društvo“. Da li poštujete lekarske savete ili imate sopstveni recept za borbu protiv „paklenih“ temperatura?
Prema rečima doktorke Nade Macure najbolju zaštitu tokom letnjih dana pružaju adekvatna odeća i obuća, nošenje bočice sa vodom i lagana ishrana.
U izjavi za Tanjug, Macura je istakla da bi starije osobe trebalo da nose šešir i kačket, a potrebno je čuvati oči i kožu od sunca.
Tokom vrućina građani ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana od 11 do 17 časova, više puta je isticala doktorka Macura
U stanu bi trebalo napraviti takvu klimu gde razlika između unutrašnje i spoljne temperature iznosi od osam do deset stepeni, a ujutro i noću potrebno je otvarati prozore i provetravati prostorije u kojima se boravi.
Za vreme visokih temperatura izuzetno je važno piti dovoljno tečnosti, jer organizmu tada najviše prija i pomaže pijaća voda.
Osobama starijim od 65 godina, savetuje se da često piju tečnost bez obzira na to da li su žedni, jer organizam starih ljudi ima smanjene rezerve vode zbog smanjenog osećaja žeđi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.