Spa_-_tretman_u_vaem_domuDa biste uživali u čarima spa-tretmana, nije neophodno da posećujete salone lepote ili banje. Možete i sami priuštiti sebi ovo zadovoljstvo, ako sledite savete dermatologa…

* Prvo umivanje lica

Napunite lavabo mlakom vodom, stavite nekoliko kapi ulja od lavande što će vodu učiniti mekšom i umivajte se pljuskajući vodu po licu nekoliko puta. Zatim meki peškir prislonite nežno na lice kako bi upio kapi vode, nemojte trljati kožu.

* Hranljiva maska

Posle umivanja vreme je za masku koja će dubinski nahraniti vaše lice. Ostavite je 10-15 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

 

* Relaksirajuća kupka

Pripremite toplu kupku, u kadu sipajte nekoliko kapi ulja lavande, citrusa ili ruže koje će pomoći vašim mišićima da se opuste. Lezite, zatvorite oči i uživajte dvadesetak minuta.

* Nega ruku

Dok ste u kadi, neka vam ruke budu u vodi. Tako će zanoktice i nokti da omekšaju, pa ćete ih lakše oblikovati, a i koža na rukama će biti nežnija.

* Operite kosu

Neposredno pre nego što ćete izaći iz kade šamponirajte kosu, pa isperite, a potom nanesite balzam i masirajte glavu nekoliko minuta. Dok čekate da regenerator deluje, istrljajte telo piling kremom, poseban akcenat stavite na laktove i stopala koje je kupka sa aromatičnim uljima znatno omekšala.

* Istuširajte se hladnom vodom

Idealno bi bilo da ovaj tretman završite pod mlazom hladnog tuša koji će učiniti vašu kožu elastičnijom, nežnijom i ubrzati cirkulaciju. Naravno, voda ne mora biti mnogo hladna ako ne možete da izdržite, dovoljno je da bude prohladna, a tuširanje kratko.

* Istrljajte telo

Posle kupanja istraljajte celo telo peškirom, sve dok koža ne postane suva i topla. Najviše pažnje posvetite zadnjici i butinama gde su i najveće naslage masnog tkiva i celulita.

* Mleko za telo

Nanesite hranljivo mleko ili ulje za telo koje odgovara vašem tipu kože i sačekajte da upije, pa se tek onda obucite.

* Sredite nokte, nanesite lak

Nokte na rukama i nogama najlakše ćete srediti posle kupanja kada omekšaju. Pošto ih oblikujete makazicama i turpijom, nanesite lak. Sačekajte da se dobro osuši, pa stavite kremu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here