Kućna klimatizacija i korona virusStižu topliji dani i mnogo je prijatnije biti u udobnom ambijentu ali se postavlja pitanje, koliko su bezbedne klima uradjaji? Da li su rizični za zdravlje ljudi kada je u pitanju korona virus.Uredjaji koji radi sa sobnim vazduhom nema načina da se nečistoće spolja unesu preko klime, već samo iz samog prostora.Ako se nečistoće unesu u prostoriju cirkulisaće i kroz uredjaj.Korona virus ima veliku specifičnu težinu i baš zato može da ostane na finom filteru, ako bi ga strujanje vazduha podiglo sa podloge.Pandemija korona virusa ne menja ništa kada je reč o čišćenju klima uredjaja kod kuće.
Ukoliko je u pitanju automobil filteri na klima uredjaju menjaju se jednom godišnje.Pitanje je da li je kontaminirani spoljni vazduh? Ovaj virus se zbog težine kratko održava u vazduhu.
U tržnim centrima postoje centralizovane klima uredjaji što mogu biti problematični zbog povećane strujanje vazduha, podizanje prašine i vraćanje virusa koji je možda pao na pod pa zato je bezbednije korišćenje prostorije bez klimatizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.