uciti_od_kucnih_ljubimacaČesto imam utisak da kućni ljubimci pametnije su od čoveka.Evo nekoliko primera:
*Najvažnija prva lekcija koju možemo naučiti od kućnih ljubimaca je živeti u sadašnjosti, u trenutku najsrećnije smo kada fokusiramo na ono što trenutno radimo, jer planiranje, podsećanje, razmišljanje ugrožava osećej sreće.
*Nabaciti osmeh, zagrljalja pokažite mimikom zahvalnosti.Naš kućni ljubimac maše repom ako se nečemu raduje.
*Pijte vodu, kada ste žedni umesto industrijskih voćnih sokova, psi najradije piju-lapću vode posle zahtevne igre.Čovek bi isto tako trebalo da radi.Sa vodom ćete ostati  hidrirani, jer voda dodaje mišićima i tkivu tečnost bez kalorija.
*Treba pokazati ako nekoga voliš.Psi nama pokazuju radost, ne foliraju, raduju se, trče i čekaju da ih mazimo.Kod čoveka mali sitni gestovi  mogu imati veliki uticaj zadovoljstva.
*Kada imate malo vremena dremajte.Naš ljubimac ne jurca po ceo dan, bez sna.Kad uzgrabi momenat dremucka.Studuje pokazuju da dremanje poboljšava koncentraciju, ima dobar uticaj na srce i imuni sistem.
*Uživanje u prirodi, može biti pseća ideja, ali je vrlo dobro za ljudski organizam i um.Poboljšava vitalnost, smanjuje stres, bolji vid na daljinu i dodatak D vitamina.
*Leti potražite hlad.Ako ste u šetnji i vodite psa, opustite se malo u hladu, jer  od 10-17 časova ima najviše štetnih zraka.
*Najbolje da se držite nekog uobičajenog rasporeda.Čovek bolje spava, ako ide u krevet i ustaje u isto vreme svakog dana.Napravite raspored za rad, obroke, kupanje, oblačenje, šetnje, zabavu.Na taj način poboljšavate kvalitet sna, i život će učiniti zadovoljnijom i srećnom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.