Srena_porodicaU današnjem životu zbog lošeg životnog stila često se dešava da nametnemo svoje želje, volju ili potrebu na celu porodicu.
Istraživanja su pokazala da postoji nekoliko osnovnih uloga, koja su značajna za zdravo funkcionisanje porodice.
-Obezbedjenje sredstava za život, kao što je smeštaj, hrana, odevanje i novac.
-Fizički, emotivni, obrazovni razvoj.
-Brižnost, savesnost, podrška članova porodice, uključujući toplinu, sigurnost, udobnost.
-Donošenje odluka, promena posla, migracija.
-Ključ za bliskost i harmoniju medju supružnicima je seksualna uskladjenost, koji utiče na ton i porodičnih interakcija.
Životni uslovi su vrlo kompleksni, najviše u teškim životnim situacijama, odstupanja od nekih normalnih pravila čine porodicu disfunkcionalnim i nesrećnim.
Zato je potrebno da se što više bavimo porodicom a to može da znači što manje korišćenja telefona, jer puno vremena ukrade od cele porodice.
Za vreme praznika ne treba misliti na posao, već je vreme za spremanje razna jela, kolača i zabave.Okupljanja oko stola treba da bude uz osmeh, sa puno ljubavi, zajednički obrok smanjuje razne poremećaje i formalnosti.Sa decom treba ostvariti bliskost, dobru atmosferu, dobrodošlicu sa priljateljima dece.
Izneti im igračke jelo, poslužiti ih da imaju osećaj da su „dobro došli“ u pravu porodicu koja se zove  Srećna porodica.Tada ćete pokazati da ste „kul“ roditelj, za jačanje porodičnih veza još više omogućava godišnji odmor.To je idealan period  jer cela porodica, je bez obaveza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.