tajna_savrsenog_brakaSigurno ste i vi negdje vidjeli, savršene parove koji, čini se, znaju tajnu vječne ljubavi. Oni su ludo zaljubljeni, imaju nepokolebljivo povjerenje jedno u drugo… Znate li koja je njihova tajna?!

-1- Partnerstvo

Brak, kao i svaka ozbiljna veza temelji se na ravnopravnom partnerstvu. Mišljenje oba partnera ima jednaku težinu bilo da se radi o donošenju odluka ili prihvaćanju odgovornosti.

-2- Fleksibilnost i prilagodljivost

Svaki brak zahtjeva enormne količine fleksibilnosti. Kada se neki planovi mijenjaju oba partnera moraju biti otvoreni za promjene.

-3- Uzajamno poštovanje i cijenjenje

Naravno da cijenite partnera, ali zna li on to? Također, nemojte poštovanje pokazivati samo kada ste sami, nego budite uz partnera i u javnosti, npr. Pred prijateljima.

-4- Iskrenost i otvorenost

Nemojte podcjenjivati moć iskrenosti i otvorene komunikacije. Vaš partner može znati samo onoliko koliko vi otkrijete. Ako zadržavate prave osjećaje zaključane u anksioznosti, može se desiti da vas partner na neki način povrjeđuje, a da nije ni svjestan toga.

-5- Zabava

Možda volite boraviti na otvorenom ili u domu pokraj kamina, ali je važno da redovito radite stvari u kojima oboje uživate.

-6- Humor

Kažu kako je smijeh najbolji lijek, pa izgradite dom u kojem se smijeh čuje svaki dan.

-7- Briga i pažnja

Bez obzira koliko nam je godina svima nam treba pažnja. Ohrabrujte partnera da teži prema stvarima koje želi postići, budite mu najveća potpora.

-8- Zajednički snovi

Zajednički ciljevi su važni za svaki brak. Postavite neke ciljeve kojima se oboje radujete i zajednički radite na njihovom ostvarenju. Razgovarajte o njima redovito i zajednički osmišljavajte strategije za ostvarenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.