Nagle_vremenske_prilikeMože se reći u zadnjih desetak godina, godišnja doba smenjuju se, bez prelaznih razdoblja.Dnevne oscilacije u temperaturi nekad iznose po 15-20 C stepeni.Zbog toga pati polovina svetske populacije.Prelezi izmedju godišnjih doba su „kritične tačke“, tada su bolesti učestaliji pa čak i smrt.Nagle vremenske prilike izazivaju poremećaj učestalosti kod srčanih i moždanih udara, astmatični napadi, upala disajnih organa, prehlade.
Istraživanja pokazuju da meteoropatija najviše pogadja decu mladju od 15 godina i osobe starije od 50 godina.
Najmladji su osetljivi na promenu vremena, reaguju na uticaje elektromagnetnih talasa, a starije osobe imaju slabiji metabolizam, koji reaguje na promenu vremena.
Nagle promene mogu izazvati razne promene kao što  su: umor, nesanica, migrena, glavobolja, depresija,problemi sa krvnom pritiskom.Najteže podnesu astmatičari i srčani bolesnici.Ali i zdravi ljudi relativno mogu osetiti.
Savet u prelaznom periodu je dovoljno sna, fizička aktivnost ali ne preterano, lagana ishrana bogat sa vitaminima, boravak bar pola sata na svežem vazduhu.Važno je slojevito oblačenje. Hronični bolesnici moraju strogo da se pridržavaju terapije i više odmaranja, dovoljno sna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.